Bryllupsreceptionen

Oprettet af: Mona Sørensen

Receptionen – den ekstra bryllupsfest

Nogle brudepar vælger, ud over den store fest, at afholde en mindre reception. En bryllupsreception holdes typisk direkte efter vielsen inden den store fest om aftenen. En reception er ideel for jer, der gerne vil invitere mange gæster, men ikke ønsker at de alle skal deltage i den store fest. Har I valgt af afholde reception, stiller sig typisk mange spørgsmål. Hvem skal inviteres? Hvor skal det holdes? Hvad skal I spise? Få inspiration til det hele her.

 

Hvad er en reception?

Vi har snakket med Danhostel Copenhagen City som administrerer mange bryllupsreceptioner om året:

"En reception er en mindre formel fest uden de typiske festtraditioner, men hvor man let og uformelt kan snakke med bryllupsgæsterne. Reception kan også afholdes i forbindelse med andre fester og vælges ofte som festform, hvis man ønsker at invitere gæster, men ikke er så nært forbundet med. En reception varer typisk et par timer, hvorefter brudeparret tager videre til den store fest. Med en reception kan I hilse på eksempelvis kolleger, fjerne familiemedlemmer eller barndomsvenner, og dermed nøjes med at invitere den tætte familie og venner til selve festen," understreger de.

Det er helt op til det enkelte brudepar, om de gerne vil afholde en bryllupsreceptionen. Det anses som sådan ikke for at være en gammel tradition, men er nærmere en nyere og mere praktisk sammenkomst.

 

Hvor afholdes den?

Receptionen kan afholdes både i et festlokale, på en restaurant, i en have eller hos brudeparrets forældre. Da receptionen typisk er mindre formel, vælger man også ofte en mindre formel location. Gem derfor med fordel slottet, herregården eller det helt store festtelt til festen om aftenen. Mange vælger at holde receptionen tæt på kirken, så de mange inviterede ikke skal bruge så lang tid på transport. Danhostel Copenhagen City oplever tit, at de fleste brudepar holder receptionen samme sted som bryllupsfesten: 

"Det er meget nemmere for vores gæster at holde begge begivenheder her hos os. Vi står for alt lige fra maden til oprydningen. De skal kun fokusere på at nyde festen."

 

Hvad med maden?

Til receptionen kan I med fordel vælge en lettere menu – måske en let buffet, tapas, eller et kagebord. Receptionen afholdes ofte midt på dagen efter vielsen, så husk på at dine gæster skal have appetit til den store festmiddag senere på aftenen. Når I vælger menu til receptionen så husk at overveje, om gæsterne skal stå eller sidde. Vælger I, at der ikke skal være stole til receptionen, sætter dette nogle begrænsninger i forhold til valg af mad.

 

Drop den store fest

Er budgettet stramt eller ønsker I ganske simpelt en mere uformel fest, så vælg receptionen som den eneste bryllupsfest. På den måde sparer I mange penge på mad, lokaler osv., samtidig med at i har mulighed for at holde en kortere fest. Dette er også ideelt, hvis i planlægge en fest med mange børn eller ældre gæster, da receptionen nemt kan holdes om eftermiddagen og ikke varer til langt ud på natten.  

 

Sponsoreret indlæg.