Er der et bestemt antal retter, I skal servere for gæsterne?

Oprettet af: Lisette Ulriksen

Hvor mange retter skal I have?

Hvor det tidligere handlede om, hvor meget gæsterne fik at spise, handler det i dag mere om kvaliteten af maden. Gider I ikke selv stå for maden, kan det være en god ide at rådgive sig med et cateringfirma. Du vil som oftes møde et professionelt personale, som ved, hvad du har brug for. Men hvor skal man starte i junglen af virksomheder? 

Her er de vigtigste ting, du skal fokusere på under middagen:

 

De klassiske retter

Den klassiske menu til bryllup består oftest af en forret, hovedret og dessert. Du kan spice menuen op med en appetizer til gæsterne før maden serveres, lidt kaffe til senere og noget natmad til at gå hjem på. Nogle par vælger også en mellemret mellem for- og hovedret. Oveni er bryllupskagen, som nogle gange serveres som dessert og andre gange til kaffen.

Forvirret? Sat op er det egentlig meget simpelt:

  • Appetizer
  • Forret
  • (mellemret)
  • Hovedret
  • Dessert
  • Kaffe
  • Natmad

I bestemmer selv antallet af retter, og ovenstående er blot et forslag, da der ingen traditioner eller regler er på dette område. Skær retter væk eller tilføj, så du får lige præcis det antal, som passer til jer. Det kan dog ske, at tidsplanen skrider, hvis der serveres mange retter, og brudevalsen skal jo gerne danses inden midnat.

Holder I jeres fest på et hotel, restaurant eller slot, følger der normalt en 3 til 7-retters menu med, og dertilhørende vine. Ofte kan I få en prøvemiddag, så I ved, at middagen passer till lige præcis jer. Par, der vælger denne type retter, går ofte op i mad og vin, og ønsker at deres gæster skal smage en udsøgt bryllupsmenu.

 

Husk natmaden!

Natmaden giver jeres gæster lidt at gå hjem på – eller feste videre på! Alt efter hvad I ønsker og hvordan stemningen er. Gæsterne ser altid frem til natmaden, som efter flere timers dans og snak trænger til noget at spise. Mulighederne spænder bredt – lige fra suppe til smørrebrød til tapas og hotdogs. Typisk er maden let og hurtig spist. Vælg det, som I synes er lækkert, og jeres gæster vil helt sikkert elske det!

Antallet af retter bestemmer I fuldstændig selv. I kan følge traditionerne eller gøre hvad I vil! Det typiske er dog 3 retter med dertilhørende appetizer og kaffe, eller 7 retter med dertilhørende mellemretter. Så længe I nyder maden, vil jeres gæster også gøre det.