Server det rette til bryllupsreceptionen

Få inspiration til bryllupsmenuen

Endelig er den store dag kommet, hvor dig og din forlovede skal giftes. Alle dine venner og din familie er mødt op for at fejre dig og dit store ja i kirken, men hvad serverer du nu lige til dine gæste til receptionen efter ceremonien? Er det nok med en smurt sandwich og en kold cola? Eller forventer de kage og champagne? 

Bryllupsreceptionen er den perfekte anledning til at hilse på den brede skare af venner efter den store ceremoni i kirken eller på rådhuset, hvor bryllupsfesten derimod typisk er forbeholdt den tætte familie og venner. Derfor bør du også holde det ret simpelt til bryllupsreceptionen, for dine gæster til bryllupsfesten om aftenen skal helst ikke rende rundt med fyldte maver, så der ikke er plads til den helt store bryllupsmenu.

Er du gået helt kold i hvilke retter, du bør servere for dine gæster, får du her lidt inspiration.

 

Hold det småt

Når du skal have planlagt din bryllupsreception, er det vigtigste, at du tænker på, hvor mange du har inviteret til receptionen. Ligeledes bør du også tage højde for, at gæsterne ikke skal være for fyldte, inden den stor bryllupsmenu bliver rullet ud om aftenen. Sørg derfor at have anrettet en menu med forskellige hapser og fingermadder, så gæsterne får lidt i maven, uden at blive stopmætte.

 

Du kan blandt andet prøve følgende:

  • Det klassiske valg
    Det sikre og klassiske valg, som mange brudepar vælger, er en smuk anrettet bryllupskage, hvor der serveres et glas kølig champagne. Det er ikke uforståeligt, at dette er det mest populære valg, for bryllupskagen og champagnen er det essentielle af et bryllup. Og ved at servere det for dine gæster til bryllupsreceptionen, får de nemlig også oplevelsen af at være med til den store bryllupsfest.

 

  • Brunch

Bliver bryllupsceremonien holdt tidligt på dagen, kan du også sammensætte en simpel brunchmenu med lette anretninger til din bryllupsceremoni.

 

  • Tapasbord

Tag det bedste med fra Italien og Spanien til din bryllupsreception, og anret et stort bord med en masse forskellige kød, såsom serrano, chorizo og sobrasada, og hav gerne tilbehør som oliven, fyldte pebre, pestoer og brød. 

 

  • Pølsehorn

Er der inviteret børn til jeres bryllupsreception, er det nok de færreste unger, der har lyst til at sætte tænderne i et stykke sejt og krydret serrano. Derfor kan du tilberede små pølsehorn og minipizzaer, som de små kan gå og tage af.

 

  • Snacks

Da brylluspsreceptionen ligger forinden den store bryllupsmiddag, kan det være en god ide, at du anretter små anretninger med lette snacks, som dine gæster kan gå og tage af. De lette snacks er med til at holde blodsukkeret ved lige, så gæsterne ikke går kolde inden den helt store bryllupsfest om aftenen.

Hvis I har mange gæster til jeres bryllupsreception kan det være en rigtig god ide, at I holder jer til en flot anrettet buffet. På den måde kan gæsterne gå og mingle med hinanden, imens de får sig en lille fingermad.

 

Drikkevarer

Du bør ikke kun tage højde for at fylde maverne, der skal også være lidt godt til ganen. Sørg derfor at have et blandet udvalg af forskellige drikkevarer, så gæsterne har lidt at vælge i mellem. Udover isvand kan du også sørge for at have et udvalg af sodavand og cider, ligesom du også kan sørge for, at der er forskellige vine og eventuelt også kolde øl, som gæsterne kan tage af.

Sørg naturligvis også for at have varm kaffe på kanden, så dine gæster kan få stillet koffeintrangen og er klar til en lang aften med taler, sange og brudevals.

 

Kontakt professionelle

Står du og skal have sammensat en menu til din kommende bryllupsreception, kan du med fordel kontakte Gastro13, som har virke i Herning og Silkeborg, og som kan hjælpe dig med at sammensætte den helt perfekte festmenu til bryllupet.

Med en professionel på jeres menu, slipper I selv for at stå med den store koordineringsopgave, og I kan i stedet fokusere på andre og vigtigere emner, såsom hvor I skal tage hen på bryllupsrejse, eller hvem der får plads ved højbordet.