Fingermad mens gæsterne venter

Oprettet af: Maria K. Josephsen

Mens gæsterne venter…

Efter bryllupsceremonien i kirken eller på rådhuset vælger rigtig mange brudepar at få taget bryllupsbilleder på én eller flere lokationer. Dette foto shoot kan sagtens tage et par timer, og imens ankommer gæsterne til det sted, hvor bryllupsmiddagen og festen skal afholdes. Når I ikke selv er der til at tage imod gæsterne, kan det være en god idé at sørge for, at der er noget gæsterne kan hygge sig med, mens de snakker om ceremonien og venter på, at I ankommer. En frisk velkomstdrink samt lækre, uimodståelige snacks er den perfekte måde at holde gæsterne beskæftigede til I ankommer og til at slå tonen an til resten af brylluppet.

 

Hvad serverer man som snacks?

Hvad I skal servere som bryllupssnacks afhænger naturligvis af, hvad I kan lide og synes er lækkert. I bør desuden overveje, hvor meget snacksene skal mætte, da gæsterne også gerne skal have plads til selve middagen. Er i blevet gift tidligt på dagen, gør det ikke noget, at snacksene fylder lidt mere i maven end blot chips og nødder, men er i blevet gift sent på dagen, bør I holde jer til de lette snacks. De fleste finder det en smule kedeligt og ordinært blot at servere chips og nødder i store skåle. I stedet kan i vælge at servere små mundrette fingermadder, som kan spises stående og som fungerer som en lille smagseksplosion i munden.

 

Mad på pind

Uanset om i vælger at lave jeres bryllupssnack selv, aftale med lokationen, at de står for snacks eller bestiller udefra, bør i vælge snacks, der er nemme at tage i en mundfuld, så gæsterne ikke behøver at sidde ned. Det optimale er at gæsterne kan stå og snakke og gå rundt mellem hinanden, mens de nyder mundrette appetitvækkere og en kold drink. Her er mad på pind en genial opfindelse. Det kan både være små bitte sandwiches, en indbagt reje eller en kombination af et stykke ost, en cherrytomat og et basilikumblad

 

Få det til at se indbydende ud

Øjnene spiser først, så hvorfor ikke då jeres snackbord til at se så indbydende og lækkert ud som muligt? Det gælder naturligvis både udseendet på de små retter, men også selve anretningen. Pynt bordet med alt fra friske planter til sten og muslinger til store træbjælker, og lad snacksne indgå i dekorationerne. Melonstykker med et stykke parmaskinke viklet omkring, tager sig godt ud på et aflangt fad, mens friske rejer med aioli og frisk brød ser smukt ud i en stor skål på en masse isterninger. Pindemadder og minitærter anrettes rustikt og skødesløst på en stor træbjælke, mens frisk frugt og bær placeres mellem de andre småretter.

 

Gå efter sæsonens råvarer

Vælger i at lave bryllupssnacksne selv, bør i bruge de råvarer, der er i sæson. Holder i sommerbryllup er friske rejer og fisk ideelt, mens svampe og rodfrugter er oplagt til et vinterbryllup. Vælg nogle småretter, der ser lækre og indbydende ud og gem chips og dip til dagen derpå. Det samme gælder med valget af velkomstdrink. Anret glassene mellem jeres fingermadder, så gæsterne fristes til at gå rundt og kigge på og smage de forskellige snacks.