Hold et traditionsrigt mexicansk bryllup

Det mexicanske bryllup

Det mexicanske bryllup er en traditionsrig, kærlighedsfyld og unik begivenhed, som oser af mexicansk kultur. Fejringen af kærligheden vil ske i form af en kæmpe fest, fyldt med dans, fest og farver – et meget anderledes arrangement end hvad vi kender fra det traditionelle danske bryllup.

 

Mexicanske bryllupstraditioner

Det mexicanske bryllup er fyldt med traditioner. Nogle af deres traditioner er:

  • Sponsorer i form af familiemedlemmer eller venner, som udover at bidrage med økonomisk støtte, tilmed fungerer som mentorer for parret under forlovelsen og ægteskabets forløb.
  • Brudens kjole syes af familien på gommens families regning. Kjolen kan både være en flamingo kjole med flæser i bunden eller en smal kjole uden flæser. Desuden er en vigtig pointe, at kjolen skal respektere kirkens dresscode.
  • Gommens påklædning består typisk af en mexicansk t-shirt, bedre kendt som guayabera, og bukser i linned.
  • Bruden og gommen er knyttet sammen af en lazo, som symboliserer sammenføringen af deres kærlighed og tillid. Lazoen kan eksempelvis være af hvidt bånd, en stor blomsterkrans eller en dekoreret ledning, og er typisk båret om parrets hals, håndled eller skuldre.
  • Gommen giver bruden 13 guldmønter under ceremonien, hvilke kaldes arras og bliver velsignet af præsten.

 

Den mexicanske mad er samlingspunktet

Et af de mest centrale elementer ved det mexicanske bryllup er tilmed deres mad. Mad er en vigtig del af ikke blot den mexicanske kultur, men også af de mexicanske bryllupper. Maden fungerer som det ultimative samlingspunkt til det mexicanske bryllup. Menuen inkluderer traditionel mexicansk mad såsom tacos, tamales, svine carnitas og enchiladas. Det vigtigste ved menuen er faktisk, at den skal ose af det mexicanske køkken parret er vokset op med, samt at der skal være et væld af muligheder, som gæsterne kan vælge imellem. Gæsterne kan derfor som regel vælge imellem mange forskellige typer retter, salsaer, saucer og kød. Denne lækre menu kan du også opleve til dit bryllup eller din fest ved at bestille mexicansk buffet ud-af-huset.