Kage underlag

Oprettet af: Maria K. Josephsen

Forenkl kagebagningen med kage underlag

De fleste, der har prøvet at bage kager eller brød kender til problematikken i dej, der klæber og hænger fast til underlaget, kager der er svære at transportere fra det ene sted til det andet og en velhævet dej, der falder sammen, når den flyttes.

 

Kage underlag til enhver situation

Bager du ind imellem brød og kager, kan kage underlag meget hurtigt blive din nye bedste ven og uundværlige bagemakker fremover. Kage underlag er et overbegreb for forskellige typer underlag til brød og kager, herunder blandt andet kagepap, kagefade og kageservietter.

Kagepap bruges blandt andet som underlag til kagen, hvis man gerne vil undgå at skære i fadet, men er også yderst effektivt til opbygning af kager i flere lag – fx til bryllupskager eller som engangskagefad. Kageservietter udgør et dekorativt mellemlag mellem kage og fad, og du kender det sikkert fra de pompøse flødeskumskager, du finder ved bageren. Det har som sådan ingen anden effekt end som en dekorativ detalje og medfører et mindre beskidt kagefad, når kagen er spist.

 

Slip for revnede kager og dej, der hænger fast

Er du hyppigt i køkkenet, eller skal du bage en omfattende kage, såsom en bryllupskage, er kage underlag i silikone et nærmest uundværligt bageredskab i dit køkken. Uanset om du skal bage brød, kage eller lave bolsjer, kan du få glæde af det alsidige underlag, der både tåler høje temperaturer og vand. Underlaget kan nemlig både komme i ovn og opvaskemaskine, og hverken dej, bolsjemasse eller færdigbagte brød/ kager er i stand til at hænge fast på silikonens glatte overflade, hvilket gør din bagning nemmere og mere gnidningsfri.

 

Find det rette kageunderlag

Hvilket type kage underlag, du skal vælge afhænger af, hvad du skal bruge det til, og du kan finde et stort udvalg lige HER. Skal du fx bage småkager eller andre udstukkede kager, kan du udstikke kagerne på silikoneunderlaget og komme det direkte i ovnen, så du slipper for at flytte på den porøse dej og på den måde slippe for uskarpe eller revnedekanter. Har du brug for hurtigt at få kageformen fri til den næste kage, kan du vende den brandvarme kage ud på silikoneunderlaget og få den næste i ovnen, da materialet tåler meget høje temperaturer. Bager du brød, kan du lade dejen hæve på underlaget og komme det direkte i ovnen. På den måde sikrer du en dej, der ikke kollapser, men i stedet bibeholder sin hævning og luftighed, så du står tilbage med et saftigt og velhævet brød.

 

Kage underlag til bryllupskagen

De fleste bryllupskager er bygget op i flere lag, og her kan du med stor fordel benytte det alsidige kagepap mellem de forskellige kager, der udgør bryllupskagen. På den måde sikrer du, at kagen ikke skrider, men holder formen, selvom den er bygget op af mange lag. Når brudeparret skærer igennem kagen, sikrer kagepappen at der kun skæres i én kage ad gangen, så kagen bliver ved med at være flot efterhånden som lagene bliver spist.