Menuen skal afspejle jer

Bryllupsmenuen er en vigtig del af dagen

Menuen på den store dag fylder meget, og det er en stor og vigtig beslutning, som giver mulighed for at sætte et personligt præg på brylluppet. Jeres store bryllupsdag skal afspejle jer begge – og det gælder også jeres mad. Men hvordan beslutter man hvilken menu og hvilke retter, der passer til jer og jeres bryllup?

 

Det personlige præg

Lad jeres personlige interesser skinne igennem valget af menuen. Hvis I er et uformelt par, der ønsker en afslappet og nedtonet fest, kan I vælge en buffet. Det kan også være, at I er vegetarer, og så skal menuen selvfølgelig bære præg af det. Måske er der en særlig madkultur, der betyder meget for jer? Det kan være, I har rejst meget i enten Italien, Frankrig eller USA – i så fald er det en oplagt mulighed for at være et tema for jeres menu.

 

Økologi på vej frem

Hvis I går meget op i økologi og bæredygtighed, skal I selvfølgelig vælge en menu kun med lokale og økologiske råvarer. Hos cateringfirmaet Norevent, der blandt andet leverer menuer til bryllupper, fortæller stifter Kevin Pindstrup Nielsen, at netop bæredygtighed er nogle af de ting, som hans kunder i stigende grad efterspørger.

”Jeg er sikker på, at folk er blevet mere bevidst om økologi og bæredygtighed,” siger han.

Desuden er det også det nye, nordiske køkken, som mange bryllupsmenuer bærer præg af.

”Nye råvarer som tang, hamp og endda insekter bliver at finde på flere bryllupsmenuer i fremtiden,” siger han.

 

Tag en chance

Hvis I er et par, der er glade for traditioner, kan I vælge den klassiske menu bestående af suppe, steg og is. Men fordi menuen fylder så meget af et bryllup, kan I vælge at gøre noget utraditionelt og spændende, så du på den måde giver dine gæster en fest, som de sent vil glemme. Det kan for eksempel være en kreativ måde at præsentere maden på, nogle specielle sæsonråvarer eller en anderledes service.

Hos Norevent arbejder de meget med det kreative element for at give gæsterne en særlig oplevelse.

”Vi har blandt andet udviklet en speciel kaffe og kage-ret, hvor vi har vendt op og ned på det hele, således at man drikker sin kage og spiser kaffen,” siger Kevin Pindstrup Nielsen.  

 

Lyt til jer selv

Det bedste råd er at lytte til jer selv og mærke efter, hvad I har lyst til. For nogle par fylder menuen en stor del af budgettet, mens den for andre er mere underprioriteret. Hvis I beslutter jer for et cateringfirma, er det en god idé at bruge en del tid på at indhente forskellige tilbud og snakke med forskellige udbydere for at sikre jer, at I finder den helt rette til at levere den mad svarende til det tema, I har besluttet jer for.

 

Norevents forslag til en bryllupsmenu

 

Forret 1

Sprød tærte med kalvekæbe og trøffel - Paneret torsk med estragon og salturt

 

Forret 2

Fiskesuppe med ristet kammusling, hasselnødder og ramsløgblomster

 

Mellemret

Hjertesalat med confiteret unghane, røget mayo og hvide asparges

 

Hovedret

Langtidsstegt kalvefilet med selleriskum, friske ærter, solbær og saltet kalvehjerte

 

Dessert

Jordbær med hvid chokoladecreme, sorbet af skovjordbær og masser af kys