Planlæg bryllupsmenuen

Det skal I overveje, når I vælger festmenuen

Jeres bryllupsdag går formegentlig med fejring af ægteskabet og det store ”ja” i kirken eller på rådhuset, men hvad skal I servere for jeres gæster, når dagen går på hæld, og sulten melder sig? Bryllupsfesten er som regel præget af traditioner og skøre indslag, og det kan derfor være svært at tilrettelægge, hvilken menu der passer bedst til netop jeres bryllup. Det vigtigste er dog, at bryllupsmenuen er efter jeres ønske, og at den derfor tilpasses de øvrige elementer af bryllupsfesten som f.eks. festens lokation og antallet af gæster.

Ved I ikke, hvordan jeres bryllupsmiddag skal se ud, får I her lidt inspiration og et par gode råd.

 

Overvejelser før valg af mad

Før I vælger maden til jeres bryllupsmiddag, er der en række af ting, som kan være gode at overveje. Med disse ting i baghovedet kan I undgå, at der opstår misforståelser og uenigheder, og I kan samtidig finde det valg af mad, som passer bedst til jeres behov.

  1. Hvor mange gæster, har I inviteret?
  2. Hvor skal brylluppet holdes?
  3. Hvor stort er jeres budget?
  4. Hvor mange indslag regner I med, at der kommer?

 

Lav maden selv og hold budgettet nede

Når de ovenstående overvejelser er gjort, er det tid til at vælge, hvordan maden skal være. Fra start skal I gøre det klart, om I ønsker at lave maden selv eller at bestille maden udefra. Vælger I at servere hjemmelavet mad, opnår I med sikkerhed en menu, som I selv står inde for, og det kan samtidig virke mere personligt, hvis maden til brylluppet er lavet af jer.

Har I inviteret et større selskab, vil det kræve lang tid at skulle lave maden selv, og det er derfor vigtigt på forhånd at afgøre, om I har tid og overskud til dette, når resten af brylluppet samtidig skal planlægges. Ved mindre selskaber kan det dog give god mening, og I kan desuden holde budgettet nede med hjemmelavet mad, da priserne på mad udefra ofte vil være højere end udgifterne for indkøb af varer. Hvis I vil sikre kvaliteten af de produkter, som I køber til hjemmelavet mad, kan I med fordel søge hjælp hos professionelle som f.eks. slagterforretninger, der ofte vil kunne tilbyde jer storkøb. Er I bosat i området omkring Videbæk, tilbyder Slagter Sørensen og Co. bl.a. levering af større mængder kød til fester.

 

Bestil mad udefra

Har I ikke tid og overskud til selv at lave bryllupsmiddagen, eller ønsker I blot at være sikre på madens smag, kan I med fordel bestille maden udefra. Hvis jeres bryllup skal holdes på f.eks. en kro, vil maden typisk være en del af en pakkeløsning, men med f.eks. et lejet festlokale vil der være større frihed til at vælge udefrakommende mad.

Der findes et hav af virksomheder og kokke, som specialiserer sig i at lave mad til større fester, og hos mange kan I selv være med til at bestemme menuen samt hvilke produkter, der bruges til at lave den bestilte mad. I kan derfor på samme måde som med hjemmelavet mad selv være med til at vælge f.eks. slagter, mejeri eller lignende.

 

Kontakt professionelle for hjælp og undgå stress

Uanset om I beslutter jer for selv at stå for bryllupsmiddagen eller at bestille den udefra, kan I med fordel kontakte professionelle for hjælp til at anskaffe madprodukter. På den måde undgår I at blive alt for stressede over både indkøb og valg af mad, og I kan i stedet fokusere på andre planlægningsopgaver som f.eks. brudekjole, brudevals og bordpynt.