Sådan vælger du den perfekte bryllupsmenu

Valget af menu

Valget af menu og vigtigheden af bryllupsmenuen er vidt forskellig fra brudepar til brudepar. For nogle er det vigtigere at finde drømmebrudekjolen, for andre er bryllupsrejsen vigtigere. For dem vil maden til brylluppet ofte ikke være så vigtig.  For mange spiller bryllupsmenuen imidlertid en stor rolle og udgør en vigtig del af helhedsindtrykket af brylluppet. For de brudepar, er valget af den rigtige bryllupsmenu ofte meget centralt, og dette valg udgør ofte en del udfordringer for de af os, der ikke har en Michelin stjerne på cv’et.  Lad os se lidt nærmere ind på, hvilket overvejelser der er værd at gøre sig, der kan gøre valget af menuen lidt nemmere.  

 

Det skal du tage stilling til, inden du vælger bryllupsmenuen

Smagen af maden spiller selvfølgelig en afgørende rolle i enhver bryllupsmenu. Det gør sig gældende uanset hvilken menu, I ender med at falde for, og bunder ud i at bruge de rigtige råvarer eller den rigtige leverandør af menuen. Derfor vil vi ikke se ind på det. I stedet vil vi se på, hvilke ting I bør overveje, inden i vælger menuen.

  1. Jeres bryllupsformat
  2. Hvor mange bryllupsindslag I regner med, at der kommer
  3. Bryllupslokationen

 

Hvorfor er disse ting så vigtige at overveje? Lad os tage dem en ad gangen:

Bryllupsformatet er vigtigt, fordi der er stor forskel på de retter, man kan servere for et stort selskab på 100/200-stykker og et mere intimt selskab. Der er nogle ting, der kan lade sig gøre hvad angår maden for intime selskab, der er nærmest umulige for store. Hvis I er et intimt selskab, kan I f.eks. selv vælge at stå for maden, hvorimod det på det nærmeste er umuligt for et meget stort selskab.

 

Antallet af indslag er vigtigt, hvis I ikke serverer buffet, men vil vælge en bryllupsmenu med x antal retter. Er der mange indslag, kan en 7-retters menu være vanskelig at nå rent tidsmæssigt, hvis I ikke gider at spise hele begivenheden. Her vil en 3-retters menu formentligt være at foretrække.

 

Bryllupslokationen er også værd at have i mente. Det kan være, der er mulighed for at bestille mad fra der, hvor I holder brylluppet.


Disse overvejelser hjælper jer ikke med at finde den eksakte menu, men den kan indsnævre jeres muligheder betragteligt og få jer nærmere den endelige menu.

 

Bliv inspireret

Indtil nu har vi mest af alt talt om nogle praktiske overvejelser, der er værd at overveje inden menuen vælges. Hvis I gerne vil have nogle konkrete guidelines til at vælge den konkrete menu, kan I gå ind på aarhusfoodie.dk og læse om et personligt udlæg af valget af bryllupsmenu og de overvejelser, der følger med.