Find den perfekte vinmenu til brylluppet

Find den perfekte vinmenu til brylluppet

Et bryllup er en dag, der skal fejres med manér og der skal ikke spares på noget. Det er jeres store dag, og I skal kunne læne jer trygt tilbage og vide, at der er styr på alt, mens I og jeres gæster nyder dagen. Her må maden og vinen godt være lidt ekstra lækkert, med en vinmenu, som komplimenterer maden på bedste vis.

Det er meget typisk til bryllupper at der er en velkomstdrink, som ikke nødvendigvis er vin, en hvidvin til forretten, rødvin til hovedretten og eventuel dessertvin eller portvin til desserten. Det kan være svært at finde hoved og hale i, hvordan I udvælger de bedste vine til menuen, og det er her, at en vinhandler kommer ind i billedet: Hos en vinforhandler kan du få hjælp til at sammensætte den perfekte vinmenu, der vil falde i langt de flestes smag.

 

Hvor meget vin skal I købe?

Da det varierer meget fra gæst til gæst, hvor meget vin de drikker, er det ikke muligt at sige, hvor meget vin, der skal bruges til et bryllup, men der er dog en tommelfingerregel: I gennemsnit drikkes der cirka 1-2 flasker pr. person. Her skal børn og gravide selvfølgelig ikke regnes med, og hvis du ved, at nogle af gæsterne ikke drikker vin, kan du også trække dem fra regnestykket.

 

Et alternativ til vin

Til gæster, der ikke drikker vin eller alkohol, er det rart med et alternativ, som stadig ser festligt ud, og som de har lyst til at skåle med. Her kan alkoholfri vin være et godt alternativ. Det fås både som rød og hvid alkoholfrivin. Til børn kan almindeligt saftevand ligne vin og ellers er sodavand altid et hit.