5 bordlege til bryllupsfesten

Oprettet af: Linette Smidt

5 sjove bordlege, som kan sætte gang i festen

Et bryllup kan nemt blive en langtrukken affære, hvis ikke der indgår en form for underholdning undervejs. Bord- og selskabslege kan få aktiveret gæsterne og er samtidig en mulighed for at lære hinanden bedre at kende på en sjov og utraditionel måde. Følgende lege vil med garanti sætte gang i festen og kan fungere som et godt indslag mellem talerne og maden. Nogle af legene involverer hele selskabet, andre kan foretages ved de enkelte borde, og nogle er mest henvendt brudeparret, dog med sikkerhed for god underholdning blandt gæsterne også.

 

  1. Seddel under tallerken

Denne leg skal helst arrangeres af nogen, som har adgang til borddækningen inden gæsterne ankommer. Der placeres en lille seddel under hver tallerken med udfordring til vedkommende, der sidder der. Opgaven kan eksempelvis være at holde en tale om et bestemt emne, eller te sig tosset på forskellig vis. Legen kan være med til at sætte gang i hele selskabet, men udfordringerne skal helst ikke være for grænseoverskridende, så det bliver alt for akavet for gæsterne.

 

  1. Quiz – hvem kender brudeparret bedst?

Brudeparret selv, venner eller familie kan lave en lille quiz omhandlende de nygifte. Spørgsmål som ”hvem har engang sagt…” og ”hvor mange gange har parret…” kan besvares enten af hver enkel gæst eller af små hold bordvis. Quizzen er god måde at få præsenteret nogle sjove anekdoter eller fakta om parret, og svarer man i hold, kan det give anledning til mange grin og små diskussioner.

 

  1. Magretheskål

Denne leg egner sig bedst til små borde, men kan være god til at skabe grin og snak blandt gæster, der måske ikke kender hinanden i forvejen. Man skal bruge en stor skål (heraf navnet) og nogle små lapper papir, hvorpå hver gæst skal skrive navne på kendte personer. Man bliver inddelt i to hold og har så hver et minut til at gætte så mange sedler som muligt. Man må selvfølgelig ikke nævne navnet, men skal i stedet få de andre deltageres tanker henledt på personen vha. ledetråde.  

 

  1. Kaosbanko

Alle kender banko, men i stedet for den lidt kedsommelig affære, hvor tal bliver trukket fra en pose, kan man nemt selv lave sit eget personlige spil, der får gæsterne aktiveret. I stedet for at bruge en pose med brikker skal tallene bestemmes gennem små lege og udfordringer til gæsterne. Eksempel ”hvor mange armbøjninger kan onkel Lars tage?” eller ”hvor meget kante tante Lis tælle til på spansk?”. Resultatet bliver så det næste tal i rækken, og man fortsætter indtil én af gæsterne får banko. Et tip kan være kun at lade pladen gå til 50, for at processen ikke bliver for lang.

 

  1. Ryg mod ryg

Denne leg er næsten en klassiker ved bryllupper. Brudeparret sidder ryg mod ryg med en sko i hver hånd – en damesko i den ene, og en herresko i den anden. De får løbende stillet spørgsmål som ”hvem er bedst til at lave mad” eller ”hvem er den dårligste taber” og skal derefter afgive deres stemme ved hjælp af skoene – uden at kunne se den andens svar. Selvom legen kun involverer brudeparret, kan den stadig være et sjovt tiltag, planlagt af venner eller familie. Og gæsterne vil helt sikkert grine med over parrets uenigheder.

 

Forhåbentlig kan ovenstående være inspiration til at sætte gang i legen under brylluppet. Ideerne kan både anvendes som festlige indslag fra venner, familie eller brudeparret selv.