Festlige indslag du kan lave som bryllupsgæst

Oprettet af: Lise Hansen

Gæsternes festlige indslag til brylluppet

Alle gæster elsker en let og god stemning til festlige lejligheder, og her er bryllupper ingen undtagelse. Det er vigtigt, at man som gæst laver underholdning, som er i brudeparrets ånd, så du undgår, at brudeparret unødigt krummer tæer. Gør de festlige indslag sjove og lette, så de bevarer den romantiske stemning, og både brudepar og andre gæster nyder de festlige indslag.

 

Det der med taler…

Traditionelt set er bryllupstalen blevet brugt som et indslag, men hvis ikke du står brudeparret meget nær, er det ikke en selvfølge, at du skal holde tale, da mange taler hurtigt kan nedtone stemningen. Det forventes, at du holder tale, hvis du er far til brudeparret, søskende, forlover eller nærmeste veninde. Hvis du spontant rammes af lysten til at hylde brudeparret under festen, så lad være. Lad talerne være til dem, der virkelig har noget på hjertet!

 

De klassiske bryllupssange

Bryllupssange er festligt indslag, som mange selv skriver eller skriver sammen i grupper.  Når du skal skrive sangen, gælder det om at vride hjernecellerne og tænke på brudeparret. Hvor mødte de hinanden? Hvilke fælles interesser har de? Og hvad gør dem forskellige? Find nogle små søde ting, som du synes beskriver brudeparret. Vælg også gerne en kendt melodi, så alle kan synge med på sangen.

 

En alternativ gæstebog

Den traditionelle gæstebog er kendt fra de fleste bryllupper, men du kan som gæst glæde og overraske brudeparret med en anderledes gæstebog. Uddel små sedler til gæsterne under middagen sammen med skriveredskaber. På sedlerne kan gæsterne bruge tid på at skrive små personlige hilsner til brudeparret og lægge hilsenerne i en flot kasse. Læg noget af bordpynten og et eksemplar af sange og taler med deri sammen med gæstehilsenerne, og forsegl kassen når festen er forbi – uden at læse hilsenerne.

På brudeparrets etårs-bryllupsdag åbnes kassen og parret kan kigge tilbage på den store dag med de mange glade minder.

 

Quiz om brudeparret!

En quiz om brudeparret er en sjov måde at lære parret bedre at kende, og samtidig teste sin egen og gæsternes viden om dem, der skal fejres. Det er et indslag, hvor alle gæster deltager aktivt, og er derfor et kærkomment afbræk blandt de mange taler og sange. Svarene til spørgsmålene skal brudeparret selv komme med, og bed dem uddybe dem, hvis de gemmer på sjove historier, der ikke allerede er kommet på bordet. Det er ofte overraskende hvor mange sjove historier parret gemmer på.

Gæsters festlige indslag til brylluppet underholder og overrasker brudeparret, og gør den store dag til noget helt specielt og personligt. Det kan være svært at få idéen til den perfekte underholdning, men vi håber, at du her har fået en god idé til din underholdning.