Geniale lege til brylluppet - gæsterne vælter om af grin

Vil du underholde brudeparret og få gæsterne til at falde ned af stolen af grin?

Skal du til bryllup hos et nært familiemedlem eller en god ven eller veninde, skal du helt sikkert medbringe et underholdende indslag. Med denne idé får du uden tvivl samtlige gæster til bryllupsfesten til at trille ned af stolen af grin.

 

Er du ikke den fødte taler?

Bryllupper er skønne, hyggelige, livsbekræftende og romantiske, og efter ceremonien i kirken eller på rådhuset begynder alt det sjove: bryllupsfesten. Selvom brudeparret har stået for en lækker bryllupsmiddag, bryllupskage, bar og måske underholdning i form af livemusik, jukebox eller andet, vil der uden tvivl være plads til gæsternes indslag. Som nært familiemedlem eller god ven eller veninde, er det selvfølgelig oplagt, at du skal sige noget til det nygifte brudepar, og her er det klassiske indslag selvfølgelig talen. Nogle mennesker er de fødte talere og befinder sig i deres es, når de snakker foran en hel flok mennesker. Andre bryder sig ikke om de stirrende, forventningsfulde blikke eller er bare ikke god med ord. Det betyder dog ikke, at du skal blive siddende på din plads under hele festen og lytte til de andres taler. Der findes et hav af andre muligheder til dem, der ikke er de fødte talere.

 

Drop den langtrukne tale

Taler er uundgåelige til ethvert bryllup, hvor brudeparrets forældre samt bruden og gommen uden tvivl vil sige nogle ord til hinanden. Det hører sig til, men dog kan taler også indimellem blive langtrukne, interne og for rørstrømske, og for mange taler vil skabe en formel stemning. Hvis du vil undgå dette, og i stedet få gæsterne til at grine og dermed forårsage en mere løssluppen stemning, skal du uden tvivl overveje denne underholdning, som har falde-ned-af-stolen-af-grin-garanti.

 

1. Smid undertekster på en sjov video

Du har måske set det før. Videoer, hvor der er smidt undertekster ind, som slet ikke stemmer overens med det, der siges i videoen, får folk over hele verden til at vælte om af grin. Disse videoer florerer alle steder; på Facebook, på Instagram og på Youtube. Her er det især dyrevideoer, det går udover, hvor man kan sætte ord på dyrenes ellers uoversatte verden. Du kender måske videoen, hvor en surikat panisk råber ”Allan, Allan!”, eller den med en fiskehejre, der skiftevis tager vingerne for øjnene og væk igen, mens den siger ”Day time… Night time!”. Med Kapwing kan du selv lave din helt egen video med undertekster.

 

2. Babyvideoer eller et umage dyre-par

Allier dig fx med brudens/gommens mor og find gamle baby- og børnevideoer, hvor du herefter via hjemmesiden kan tilføje sjove undertekster. Du kan også finde en af de sjove dyrevideoer, hvor en kanin og en ged har besluttet sig for at være bedste venner og lade dem symbolisere det nygifte brudepar. At lave en vellykket undertekstsvideo kræver uden tvivl lidt øvelse og tålmodighed. Det gælder om at sætte nogle undertekster ind, der passer med billederne på videoen. Har du fundet en børnevideo af gommen/bruden, så gå efter at sætte undertekster ind, når personerne bevæger munden og som passer med kropssproget.  Det er kun fantasien, der sætter grænsen, og internettet er din bedste inspirationskilde!

 

3. Lav en sang til brudeparret

Sange er faktisk forholdsvis nemme at strikke sammen. Her handler det om at finde sin indre digter frem, da de fleste danske selskabssange faktisk har en nem og gennemgående melodi, og de fleste kender allerede melodien. Så nemt kan du faktisk få skabt en rigtig god sang til brudeparret, hvor alle synger med, hygger og får sig et godt grin.

Nogle ting skal du overveje, inden du kaster dig ud i sange.

 

- Har du nok info om brudeparret?

- Er du tæt nok på brudeparret til at gå til dem?

- Hvilken slags bryllupsfest er det? Hvordan skal tonen lyde?

- Skal der være et overordnet emne?

- Hvilken melodi passer til stemningen?

 

Find din yndlingssang. Og så er det bare med at komme i gang. Du kan endda gøre det mega nemt for dig selv. På www.gratis-festsange.dk har de nemlig lavet skabeloner, så du nærmest ikke skal gøre andet selv at sætte ordene ind i teksten.