Hvilken slags musik skal I have til festen?

Oprettet af: Mona Sørensen

Musikken til dit bryllup

En vigtig del af bryllupsfesten er musikken, som skaber den lette og romantiske stemning under spisningen, og slipper festen løs med høj musik og dans om aftenen.

 

Valg af musik

Hvis I gerne vil have musik under spisningen så vælg stille og let musik, og lad dansemusikken vente til senere på aftenen. Høj og energisk musik vil overdøve samtalerne ved bordene, og tvinge folk til at tale højere og højere.

Jeres musiksmag er med stor sandsynlighed forskellige, men prøv at finde et kompromis som I begge er tilfredse med. Bland gerne genre og stilarter, så er der noget til både unge og gamle.

Her har du tre forskellige muligheder for musikalske indslag til dit bryllup:

  • Live-bandet
  • DJ’en
  • Playlisten

 

Livebandet

Det klassiske live-band giver jeres bryllup en romantisk og nærværende stemning. Der er intet som levende musik, som afgiver massere af energi og får alle i en god stemning ved at inddrage gæsterne, og opfordre dem til at synge med og komme på dansegulvet. Bandet kan ændre i musikken, alt efter hvor meget energi I og jeres gæster har, selvom ændringerne ikke var planlagte. Et liveband er ikke en billig løsning, men I får jeres egen minikoncert og en uforglemmelig oplevelse.

 

DJ’en

Vælger I en DJ, skal I stadig gøre jer tanker om, hvilken musik I ønsker. I skal ikke risikere at stå med techno og dansemusik hele aftenen, som blæser jeres gæster omkuld. I samarbejde med DJ’en kan I finde et varieret udvalg af musik, som både giver jer ro under middagen og senere sætter gang i dansegulvet. DJ’en er billigere end et liveband, da I kun skal betale en person. DJ’en er perfekt til at skabe en fest med høj musik, lys og røg.

 

Playlisten

Hvis I ikke har noget imod at bruge lidt tid på at finde jeres bryllupsmusik selv, og gerne vil spare penge på musikken, er en playliste på en computer eller tablet en rigtig god ide. I skal være klar over, at der er noget arbejde i selv at finde alt musikken selv. Husk der ikke kun skal være musik til jer, men også passe til jeres gæsters smag. Hvis ikke der er højtalere på stedet, hvori I kan tilslutte jeres tablet eller computer, kan I selv medbringe jeres egen afspiller eller leje højttalere, som kan spille rummet op. Lav en playliste med mange sange og glem ikke at gemme musiklisten til offline brug, så afværger du en (mulig) musikkatastrofe.

Hvis det kniber med at få gang i dansegulvet, og gæsterne sidder som limet fast til deres stole, så få evt. forlovere og brudepiger til at starte festen. Spil også gerne sange fra de ældres ungdom, som med garanti vil få de friske og rørige ud på dansegulvet. Lad musikken spille og nyd jeres fest med jeres gæster.