Sjov underholdning til dine bryllupsgæster – 13 idéer

Sørg for hygge-garanti til dit bryllup

Når I skal holde bryllup, kan I godt forvente, at nogle af jeres gæster vil holde taler eller stå for underholdende indslag – medmindre I direkte har frabedt jer det i bryllupsinvitationen. Uanset hvad kan det være en god idé som brudepar selv at have tænkt over noget underholdning i løbet af dagen. Det er især en fordel, hvis jeres bryllupsfest starter tidligt, og hvis der er mange børn (og barnlige sjæle) inviteret til festen. Uanset om I skal holde sommerbryllup eller vinterbryllup – eller noget derimellem – er der masser af muligheder, når det kommer til at underholde jeres gæster. Læs med her og få inspiration til jeres bryllupsunderholdning – både udendørs og indendørs.

 

Udendørs lege til bryllupsfesten

 • Brætspil på græsplænen

Skinner solen, og siger temperaturen over 15 grader på jeres bryllupsdag? Så vil gæsterne – også dem, der ikke ryger – uden tvivl søge ud i det gode vejr mellem madretterne og i løbet af aftenen. Brætspil er hyggelige og underholdende, og det er de bestemt også, når de forstørres, så Kongen i Skak er næsten ligeså høj som dig selv. Flere steder kan du leje gigantiske brætspil, som gør sig godt på en græsplæne og er sjove for både børn og voksne.

 

 • Stigegolf

Stigegolf er et populært havespil, og har egentlig ikke så meget med golf at gøre, som ordet ellers antyder, lige udover de to golflignende bolde, der sidder i hver sin ende af en snor. I virkeligheden er spillet nok mere en kombination mellem dart og petanque. På græsplænen placeres stigen eller ribben, og herefter skiftes deltagerne fra hvert hold til at kaste slyngerne hen mod stigen/ribben. Er man heldig, snurrer slyngen sig fast om en af pindene, og holdet får point. Stigegolf findes billigt på nettet og i nogle havecentre.

 

 • Badminton

Badminton er en sjov aktivitet for både børn og voksne, og kræver næsten ingenting: Et net, et sæt ketchere og nogle fjerbolde. Badminton kræver dog lidt plads, men er perfekt, hvis brylluppet afholdes ved en stor græsplæne.

 

 • Kuglestød

Kuglestød er nok en aktivitet, de færreste af jeres gæster tidligere har prøvet kræfter med. Aktiviteten kræver blot en stødebold og lidt god plads, og så kan både børn og voksne prøve kræfter med den udfordrende sport og på den måde more sig i timevis.

 

Indendørs lege til bryllupsfesten

 • Selfie Booth

Vil I forevige minderne fra jeres fest, er en Selfie Booth perfekt. En Selfie Booth er en stand, der sættes op inde til festen. Her kan jeres gæster gå ind og tage nogle festlige, sjove, skøre og flotte billeder sammen, som I vil have som evige minder om jeres bryllup. Gør det hele lidt sjovere med ’stickers’, som er pinde med masker, skøre briller og ”just married” skilte. En Selfie Booth kan lejes nemt og bekvemt fra helt ned til en flad tudse flere steder på nettet.

 

 • Få en komiker til at underholde

Vil du have en underholdning, som får dine gæster til at trille ned af stolen af grin, kan du overveje at bruge lidt penge på at få en professionel komiker ud til jeres bryllupsfest. Med et stand-up show er der 100% grine-garanti, og det er en god måde at starte en festlig og løssluppen aften på.

 

 • Spy game

The Spy Game” er en sjov og anderledes festleg. Nedskriv en række hemmelige missioner på små lapper papir, og læg dem under gæsternes tallerkner. Deres udfordring er så i løbet af aftenen at udføre missioner,  såsom at smugle en toiletpapirsrulle ud af toilettet, gemme en af gaverne, omarrangere bordpynten eller lignende.

 

 • Bordudfordringer

Bordudfordringer er en god ryste-sammen-idé og er især velegnet, hvis I har placeret gæsterne blandet, så alle ikke nødvendigvis kender hinanden ved bordene. Et godt eksempel kunne være speed-dating, som fungerer bedst ved et langbord. Her rykker hver person en tak til den ene side hvert tredje minut, og så gælder det om at lære hinanden så godt at kende på tre minutter. En anden idé kunne være at lægge en udfordring under alle gæsters tallerkner. Det kunne fx være, at gæsten skal grine højt, hver gang nogen siger brudens navn eller at rejse sig hver gang én fra bordet rejser sig for at gå på toilet. Bordudfordringer ryster dine gæster sammen og giver en sjov og uformel stemning.

 

 • The kissing game

Har I et singlebord til jeres bryllup, og er I sikre på, at I ikke overskrider nogen grænser, kan ”the kissing game” være den perfekte match-making leg. Legen kan udføres på flere måder. Den klassiske er ”flaskehalsen peger på”, men en sjovere måde er at skrive navnene ned på små papirlapper og placere et navn under hver tallerken.

 

 • Børne dance-off

Børne dance-off kræver ikke andet end et musikanlæg og eventuelt en håndfuld balloner. Ballondans og stopdans er et hit blandt de fleste børn, og har i adgang til et andet rum end festsalen, kan børnene holde deres egen fest, mens de voksne får ro til at spise.

 

 • Børnehjørne

Kommer der mange børn til jeres bryllup, virker det meget overskudsagtigt og er en lettelse for småbørnsforældre at have sørget for børnelegetøj og et legetæppe. Det kræver blot et lille hjørne af et lokale, hvor børnene kan gå hen og underholde sig selv og hinanden, når de keder sig.

 

 • Hvordan holder du en god bryllupstale?

Vil du holde en bryllupstale for din brud eller gom, skal det indeholde et underholdende aspekt. Alle de store følelser kan I snakke om efter festen, når I er alene. En god og underholdende tale består i grove træk af et godt kropssprog, nogle pinligheder om din udkårne, gode minder, en kærlighedserklæring og nogle sjove anekdoter. Det gælder om at kombinere disse ting og sørge for, at talen ikke bliver for intern og langtrukken. Husk at talen er for gæsternes skyld, ligeså meget som får din brud/ gom!