32 bryllupsdage i kan fejre

Oprettet af: Henrik M.

32 vigtige bryllupsdage

Ønsker I at fejre jeres bryllupsdage hvert år, kan I finde betydningen for 32 bryllupsdage her. Vil I gerne fejre dagen, giver vi jer inspiration til, hvordan I kan markere dagen, så det passer til navnet. Dagene er en hyldest til jer som ægtemand og kone, og det er den dag I sagde ja til hinanden for evigt.

 

1 år: Papir

Fejr jeres første bryllupsdag med at gå en tur i biografen eller i teatret, tage et kursus i origami eller fletning af papirhjerter eller køb to himmellanterne og send dem til vejrs i mørket sammen.

 

2 år: Bomuld

Giv hinanden en gave i bomuld f.eks. undertøj, tøj, sengetøj.

 

3 år: Læder

En oplagt mulighed til at købe den lækre lædersofa sammen, finde den perfekte læderjakke til ham og lækre læderhandsker til hende.

 

4 år: Blomster

Fejr jeres 4. år med blomster i mange former: Køb kager med sukkerblomster, gå til chokoladekursus hvor I kan lære at lave chokoladeblomster, drik champagne eller vin med blomster på etiketten og giv hinanden jeres yndlingsblomster.

 

5 år: Træ

Ønsker I at få mere nytte ud af haven, kan I sammen plante et frugttræ. Træet vil minde jer om jeres ægteskab, som står imod alle udfordringer og blomstrer år for år. Ønsker I at donere til velgørenhed, hjælper adskillige organisationer med at plante træer til fordel for mennesker, dyr og miljøet.

 

6 år: Sukker

Har I en sød tand kan I denne dag vælte jer i søde sager. Elsker I begge kager, er denne dag den oplagte mulighed til at prøve den storslåede kagebuffet i Tivoli. Elsker I at rejse, er en tur til New York på dessertrestaurant lige sagen, hvor I får desserter og kager til forret, mellemret, hovedret og ja – også til dessert.

 

7 år: Uld

Elsker I skiferier er lange uldunderbukser eller undertøj i uld et hit! Er I mere til hygge, er et stort uldtæppe med plads til jer begge fantastisk hyggeligt.

 

8 år: Bronze

Køb eller få lavet en statue eller anden pyntegenstand, som har betydning for jer begge.

 

9 år: Pil

Tag på picnic med en kurv i pileflet, og spis alt det I elsker! Er vejret ikke på jeres side, er bueskydningskursus også en mulighed for de modige.

 

10 år: Tin

Et ølkrus i tin til den øl-elskende ægtemand eller kone, vil helt sikkert vække begejstring. Ellers findes der masser ting i tin: bageforme, udstikkere, fade osv. Kun fantasien sætter grænser!

 

11 år: Stål

Fejr de 11 år med smykker i stål til hende, og nye knive eller andre køkkenting i stål til ham.

 

12 år: Silke

Tøj, undertøj, kimono, pyjamas, butterflys, tørklæde, slips – I kan helt sikkert finde noget i silke, som passer til lige præcis jeres smag.

 

12½ år: Kobber

Nogle ægtepar vælger at holde en stor fest, hvor de fejres med en halv æresport. Der er ingen faste traditioner til denne fejring andet end at parret kan gøre som de vil.

 

13 år: Knipling

Kniplinger er smukke og romantiske og pynter i alle hjem. Er I dog ikke til stilen, er en kage med dekorationer, der ligner kniplinger, både flot og lækkert.

 

14 år: Elfenben

Køb aldrig elfenben, da det er forbudt at handle med pga. krybskytter. Køb derfor i stedet elfenbensfarvede ting eller fejr dagen på jeres yndlingsrestaurant.

 

15 år: Krystal

Vaser, glas, skåle og fade i krystal er igen kommet på mode. Find arvestykkerne frem eller invester i de smukke borddækningselementer. Køb små gaver til hinanden f.eks. smykker med Swarovski-krystaller til hende eller manchetknapper til ham.

 

20 år: Porcelæn

Porcelænsfigurer, fade, tallerkener i måske musselmalet? Ja, alt i porcelæn kan bruges!

 

21 år: Turkisbryllup

Ædelstenen er fantastisk smuk i smykker, men hvorfor ikke tænke utraditionelt? En rejse til Tyrkiet eller et andet land med hvide strande og turkisfarvet vand vil være dejligt afslappende efter 21 år.

 

22 år: Alliancebryllup

Køb smukke Alliance smykker til hende, eller styrk jeres ’alliance’ med en hyggelig middag.

 

23 år: Tulipanbryllup

Køb tulipaner i spandevis eller rejs til tulipanernes land Holland, på en smuk forårstur og oplev Amsterdam.

 

24 år: Karatbryllup

’Diamonds are a girl’s best friend’ som Marilyn Monroe har sunget leder automatisk tankerne hen på en bestemt ædelsten, som fås i mange karat. Smykker findes desuden også i mange forskellige karat!

 

25 år: Sølv

Sølvbryllup fejres i stor stil med både venner og familie med morgenvækning og æresport. En flot gave er smykker eller andre ting i sølv, men er det ikke sagen skal et ægteskab i et kvart århundrede fejres, lige som I ønsker.

 

30 år: Perle

Tag på fiskerestaurant og spis østers eller find flotte smykker med perler. Vil I gerne rejse, kan I sikkert finde en lille uopdaget landsby-perle I Italien eller Skotland, eller en sand ferieperle med hvide stande og blåt vand.

 

35 år: Koral

Se på fisk og koraler i akvariet eller rejs selv derhen og dyk med dem!

 

40 år: Rubin

Glæd hende med smykker i guld og rubin, eller blev inspireret af ædelstens ofte rødlige farve og rejs til Det Røde Hav.

 

45 år: Safir

Hvis I er ved at blive trætte af smykker og ædelstene kan I gøre som I vil. Hvorfor ikke et forlænget weekendophold med bare jer eller hele familien eller en lækker massage?

 

50 år: Guld

Ligesom sølvbrylluppet fejres guldbrylluppet med manér. Mange ægtepar der har været gift i et halv århundrede holder fest for familie og venner. Nogle vælger i stedet at invitere hele familien med på ferie.

 

55 år: Smaragd

Smaragders grønne farver leder tankerne hen på naturen. Tag en tur og oplev fantastisk natur i Skotland eller Alperne. Trækker sydens varme er en rejse til Venedig en idé, da det var her ædelstenen først blev omtalt i europæisk historie.

 

60 år: Diamant

’Diamonds are a girls best friend’ som Marilyn Monroe sang så smukt I 1953. Behøver vi sige mere?

 

65 år: Krondiamant

Kronjuvelerne og –diamanterne er ikke rigtig til at få fat i men se dem på i ’Guldburet’ på Amalienborgmuseet og spis en lækker frokost.

 

70 år: Jern

Figurer, statuer eller billedrammer i jern. Alt i jern kan bruges!

 

75 år: Atom

Det er lettere umuligt at give et atom i gave – men nyd jeres kærlighed igennem trekvart århundrede med lige det I elsker at lave sammen.

Hvis ikke I har lyst, er der ingen der siger, at I skal tage bryllupsdagenes navne alvorligt. Bryllupsdagene bruges til at fejre at I har været sammen endnu et år og fejre den kærlighed, der er mellem jer. Læs de '4 måder I kan vedligeholde romantikken' lige her.