Rejs til Island

I skal til Island .. man kan næsten ikke lade vær!

Bryllupsrejsen må gerne være lidt spændende. Er I det aktive par, så er vi slet i tvivl om, hvor I skal tage hen! For mens vi sidder og kigger på utallige smukke destinationer, kan vi ikke lade vær med at falde tilbage på Island gang på gang. Islands friske luft, smukke natur, og det ualmindeligt smukke naturfænomen nordlyset udgør i sig selv øen, der er værd at besøge mindst en gang i livet.

Derfor anbefaler vi: rejs til Island. Island er super velbesøgt, og er en af de destinationer, som er blevet top-populære. Men ikke mere populær end, at I stadigvæk kan mærke øens skønhed… uden at falde over den næste turist.

Læs med her. Vi har nemlig fundet de 4 vigtigste grunde til, at jeres bryllupsrejse absolut burde gå til Nordatlanten. Men hvad er egentlig spændende at vide om Islands historie. Vi har samlet en kort men faktuel oversigt herunder. 

 

En kort og konkret historie – vejen mod selvstændigheden

Alene i 2018 var svimlende 2,315,925 mennesker en tur forbi den smukke autentiske ø. I 870 bosatte nordboende sig på øen. Antallet af beboer var meget lille. I dag rummer Island lidt over 360.000 indbyggere på et areal af 103.000km2. Det vil sige, at Island er 2,5 gange så stor som Danmark. Selvom antal indbyggere er ok hurtigt-voksende, er 80% af øen ubeboet.

Islands historie i korte træk:

1262/64: blev øen en norsk provins

1380: norsk biland under den norsk-danske krone.

1660: blev dansk biland

1800: ønskede islændinge frigørelse fra Danmark.

1874: gav Altinget egen lovgivningsmagt.

1904: hjemmestyre blev indført.

1918: blev selvstændig stat i personalunion med Danmark

1944: medlemskab af personalunionen med Danmark blev opsagt af Island

1944: Island blev erklæret som et selvstændigt land.

*reference: Danmarks Historien

 

I får en på opleveren med de 4 absolut smukkeste oplevelser

Alene islændinge er værd at hilse på. Et folkefærd som, så mange andre nordeuropæer, er private, lidt tilbageholdende, men også venlige, imødekommende, og så er de festlige. For i weekenderne er barerne fyldte med ølglade gæster..

.. men de er så meget mere, for det er et glad folkefærd, som værner om lokalsamfundet, kulturen, naturen og historien.

Island boomer af naturskønhed. Det er en romantisk og den ultimativt fedeste måde at starte sit kærlighedskapitel på.

 

  1. Den blå lagune

Nærmere den største luksusspa i mils omkreds. Den Blå Lagune blev dannet i 1976. Det varme, mineralholdige saltvand kommer fra undergrunden. På alle måder er lagunen ren, god for huden og helbredet. Temperaturen holdes konstant mellem 35 – 37 grader. Så I kan være sikre på, at I vil være varme selv i de koldeste vintermåneder. Den Blå Lagune er ikke et naturfænomen, men er skab på baggrund af, at det nærliggende geotermiske kraftværk ikke er i stand til at pumpe så meget vand i undergrunden og derfor pumper noget af vandet til overfladen. Det er på ingen måde miljøskadeligt eller farligt for dig. Vandet siges endda at være helbredende for specielt psoriasispatienter.

 

  1. Nordlys

 

Det smukke nordlys, kaldte Aurora Borealis - opkaldt efter den romerske gud for daggry (Aurora) og det græske navn for nordlig vind (Borealis) - pryder himlen mellem september og april måned. Mens det smukke lys danser på himlen, vil I kunne nyde hinanden og kærlighed. Det meste af Island er nemlig mørkelagt, hvorfor der er rig mulighed for at finde en perfekt spot, hvor I to kan have hele oplevelsen for jer selv.

 

  1. Naturen - hiking

Island er beriget med kilometerlange bakker og bjerge. En hikingtur er et must. Og orker du ikke at tage sådan en tur alene, så er der rig mulighed for at hægte sig på en gruppe og kompetente guides via dit rejseselskab. I vil opleve de smukke og geotermisk aktive områder, som er en helt unik oplevelse.

 

  1. Kulturelt

Den Islandske kultur er formet af isolation, grundet en meget sen befolkning af øen. Her er naturens absolut fascinerende kræfter en stor inspiration for mange kunstneriske udtryk.

Landets kulturelle udfoldelser bunder i moderne kreativitet, men efterlader også skik og tradition i både design, kunst og musik.

 

Hvornår er det bedst at besøge island?

Island er absolut smuk hele året rundt. Dog er maj til august de mest besøgte måneder grundet større cshutterhance for at se nordlyset, mulighed for at se hvaler, bedste vejrforhold til at hike og så meget mere. Vejrforholdene har nemlig en rigtig vigtig rolle, når øen skal besøges. Det kan være afgørende, om I får det optimale ud af jeres rejse. Fordelene er mange, dog er det også månederne, hvor hotellerne er fulde, køerne er lange og folk færder til øen. Derfor kan du med fordel besøge øen tidligt september eller sent april – spring køen over og den store mængde af turister og vær heldig nok til at få samme oplevelse, som du ville de resterende måneder.

 

Virksomhed: Team Island