Rejs til Zanzibar

Tag på bryllupsrejse til Zanzibar

Zanzibar er et eksotisk paradis, der har nogle af verdens bedste strande og varmt, turkisblåt hav. Perfekt til en bryllupsrejse. En rejse til Zanzibar er meget mere end bare strandferie, da stedet byder på spændende natur, kultur og historie. Den tanzaniske øgruppe er en populær destination for mange, der ønsker at tage på et romantisk get-away (som en bryllupsrejse jo helst skulle være), og ikke nok med de paradisiske naturomgivelser, er Zanzibar også spækket med gode og lækre hoteller, hvor I virkelig kan få lov til at dyrke jer selv og hinanden.

 

Ting, I skal opleve i Zanzibar

Det er ikke helt ved siden af, at Zanzibar bliver kaldt for ”Tanzanias Juvel”. For ud over de lange strækninger af hvide bounty-strande, der omkranser øerne, lyden af det azurblå havs rolige bølgeskvulp og den dejlige, friske luft, er der et væld af ting, der bare må opleves, når I rejser til Zanzibar på bryllupsrejse. Først og fremmest er øen Ungunja hjemsted for UNESCO-seværdigheden Stone Town, som er den gamle bydel, der emmer af romantik fra en svunden tid. I Stone Town finder I en karakteristisk og unik arkitektur, da mange af bygningerne er bygget i koralsten. Det porøse materiale betyder, at bygningerne har et særpræget, men charmerende forfald. Et andet must er et besøg i Zanzibars nationalpark – og sidste urskov! – Jozani Forest, hvor I kan være heldige at møde en Colobusabe, som er en sjælden rød abe. Selvom Zanzibar som bekendt er berømt for sine mange sandstrande, er der især to, som er værd at besøge: De nordlige Nungwi og Kendwa. Her kan I bade hele dagen, slappe af under kokospalmens skygge og nyde solen, der går ned ude på den betagende horisont. Hvis I er nogle mere aktive vandhunde, kan I også gå på opdagelse i de mange smukke koralrev. Et godt sted for snorkling er Chumbe Marine Park. Papegøjefisk, rokker og barracudaer er blot få eksempler på, at dyrelivet i den privatdrevne havpark alene er besøget værd. Der er ikke blevet fisket i området siden 90’erne, så dyrelivet er bestemt ikke bange af sig. En sidste anbefaling er Prison Island, som også hedder Changuu Island. Også her er der mulighed for at se nogle fantastiske dyr – især den fascinerende kæmpeskildpadde. Prison Island er et sandt paradis, selvom øen oprindeligt var tænkt til at husere kriminelle. I dag er det en fremragende destination for en endagstur – evt. med en enkelt overnatning.

 

Værd at vide om Zanzibar

At rejse i Zanzibar er skønt, men der er naturligvis en række praktiske informationer, som er gode at kende til, inden I booker flybilletterne. For det første skal I huske at anskaffe jer et gyldigt visum. Visumansøgningen kan faktisk klares ved ankomst i lufthavnen, men I sparer tid, hvis I klarer det hjemmefra. Sørg i øvrigt for at snakke med jeres læge omkring vaccinationer – gerne i god tid, så I er sikret, at det nås. I bør undgå at rejse til Zanzibar under regnsæsonen fra marts til midten af maj og november til december – men ellers er Zanzibar en skøn og sikker destination, som kan danne rammen om en uforglemmelig bryllupsrejse, I kan mindes resten af livet.

Virksomhed: Tanzania Tours ApS