Takkekort

Oprettet af: Mona Sørensen

Tak jeres gæster med et kort

Du kan ikke ignorere det meget længere. Ringene sidder på jeres fingrer, det sidste stykke kage er spist og I har måske endda også pakket ud efter bryllupsrejsen. Nu er det tid til at gå i gang med takkekortene. Det kan synes overvældende, at skulle skrive over 100 takkekort, men med den rette indstilling (og vores tips!) bliver opgaven lettere.

Efter brylluppet er det kutyme at udsende takkekort til alle gæster og dem, som har vist jer opmærksomhed ved brylluppet. Også selvom de ikke deltog i selve brylluppet eller var med til festen, men blot har sendt en lille gave (måske en flaske vin) eller blomster. Det kan f.eks. være jeres kollegaer eller naboer.

De fleste brudepar bruger deres yndlings bryllupsbillede som takkekort, eller vedlægger det i takkekortet. Find jeres yndlingsbillede frem i en fart, så I hurtigt kan få skrevet takkekortene.

Send gerne takkekortet 2 uger til en 1 måned efter brylluppet – allersenest 3 måneder efter den store dag.

 

Gør det nemt

Takkekort-prep’en starter alleree før du åbner den første gave. Du har sikkert allerede alle adresser efter invitationerne er sendt i et Excel-ark? Lav to ekstra kolonner: En til gaven og en til takkekort. Din gavekoordinator har nedskrevet alle gaverne, og hvem de er fra. Bed gerne gavekoordinatoren om at være gerne specifik, for du vil aldrig huske hvilken vase, det var du fik fra Tante Anne – skriv f.eks. gerne Cocoon vase fra Holmegaard. Takkekort-kolonnen bruger du, når du skal holde styr på, hvem du allerede har skrevet et takkekort til.

Herefter er der ikke meget andet end at sige ”Get down to business”. Forsøg ikke at skrive alle kortene på en enkelt dag. Del kortene imellem jer og afsæt 15-30 minutter hver dag til skrivning. Husk altid at skrive under med begge jeres navne, da gaven eller blomsten var til jer begge. Med mindre bruden skal takke for en lille sag fra sin polterabenden med veninderne – så er det selvfølgelig kun hendes navn, der skal stå.

 

Et personligt tak

Personaliser jeres takkekort ved at skrive det i hånden og reflektere jeres forhold til modtageren og den gave, I fik. Fik I penge, så forklar hvordan I ønsker at bruge dem, hvis de f.eks. går til en bryllupsrejse.

Ved du ikke hvad du skal skrive? Så har vi et par forslag:

 

Hvis i har fået en gave

Kære Lars og Mette

Mange tak for den flotte vinkaraffel. Vi har nu hele karaffel-sættet, og I ved hvor meget vi elsker vores vin! Adam og jeg ser meget frem til næste gang I besøger os. Endnu engang tak fordi I tænkte på os og var med til at fejre vores store dag.

Kærlig hilsen
Lise og Adam

 

Hvis i har fået en pengegave

Kære tante Anne og onkel Per

Adam og jeg er meget glade for jeres generøse gave. Vi er nu et skridt længere vores ønskede bryllupsrejse, som vi håber at tage på til efteråret. Vi er glade for, at I ville være med til at fejre os til vores bryllup.

Kærlig hilsen
Lise & Adam

Får I en gruppegave skal I sende individuelle takkekort til alle dem der var med i gaven.

At sende takkekort til alle der har vist jer opmærksomhed ved jeres bryllup, kan synes som en svær opgave. Men tager I jer tiden, og sætter en god playliste på og tager et glas rødvin, bliver opgaven langt nemmere.