Vores perfekte bryllupsrejse

Oprettet af: Mona Sørensen

Vi havde de bedste dage i vores liv i Zanzibar

Da mig og min på daværende tidspunkt forlovede (for vi er jo gift nu – den tanke er jeg stadig ikke helt vant til!) skulle vælge bryllupsrejse, faldt vores valg ret hurtigt på Zanzibar, der er en eksotisk øgruppe ud for Tanzanias kyst i Østafrika.

Min veninde havde selv været der på bryllupsrejse, og hun fortalte så levende om det sande bounty-eventyr, de var havnet i, med marmorhvide sandstrande så langt øjet rakte, azurblåt havvand og eksotiske paraplydrinks.

Det fortrød vi ikke! Vi havde den mest romantiske start på vores ægteskab og liv sammen som mand og kone på vores fantastiske paradislignende bryllupsrejse til Zanzibar, og det blev til nogle uger sammen, som vi aldrig vil glemme.

Mig og min mand er begge ret eventyrlystne anlagt, og vi var derfor også ret hurtigt enige om, at ingen os var interesserede i bare at ligge på stranden og dase vores bryllupsrejse væk – når man bare læser i en bog eller sover, kan man jo i princippet lige så godt rejse til Europa. Vi havde prioriteret bryllupsrejsen højt og den udgjorde en ret stor del af vores bryllupsbudget, så vi skulle jo selvfølgelig også opleve noget særligt, når vi nu fløj hele vejen til Afrika.

Da Zanzibar ligger lige uden for Tanzanias kyst, ville vi derfor kombinere vores strandferie med en safaritur i Tanzania, som jo er kendt for deres store nationalparker, hvor man kan se alle savannens dyr.

Vi vidste slet ikke hvor vi skulle begynde henne i planlægningen af en sådan tur, og vi havde ret meget andet om ørene i forvejen med planlægningen af vores forestående bryllupsfest. Vi valgte derfor at benytte os af et rejsebureau, som kunne planlægge alt for os. Valget faldt på Tanzania Tours, fordi de har specialiseret sig i at skræddersy unikke rejser. Vi tænkte, at det ville passe perfekt til os, fordi vi i forvejen havde gjort os det ret klart, hvad vi ville, og vi tog ikke fejl!

De planlagde alt ned til mindste detalje, så vi slet ikke behøvede at tænke på noget, og fandt de bedste hoteller til os. Jeg har haft ret dårlige erfaringer med selv at vælge hotel tidligere (de ser jo helt anderledes ud på hjemmesiden i forhold til, når man faktisk kommer frem), så det var virkelig rart at have deres ekspertise og erfaring at gå ud fra.

Så var det tid til afgang! Høj på kærlighed og kufferten pakket med alle mine bedste sommerkjoler, var vi klar til afrejse fra Københavns Lufthavn.

Vel ankommet til Tanzania, og efter at vi havde vænnet os til varmen, måbet over det kaos og virvar af forskellige elektriske kabler der hænger over det hele, og efter at være blevet snydt af en taxachauffør (selvfølgelig – husk at aftal prisen på forhånd!), var vi klar til et par dage i den afrikanske bush.

Vi havde en guide med på turen, der underholdende og vidende fortalte om alt, hvad vi så. Det var som om, at alle dyrene i Løvernes Konge var sprunget ud af skærmen og blevet til virkelighed – jeg kunne slet ikke tro mine egne øjne. Vi så geparder, leoparder, løver, hyæner, kuduer, impalaer og gazeller.

Nætterne tilbragte vi i et safaritelt. Det var en utrolig intens oplevelse at falde i søvn sammen under den helt klare stjernehimmel til lyden af natur i form af cikader og andre fremmede dyrelyde. Det var også lidt uhyggeligt; jeg er typen, der bliver rædselsslagen, bare jeg ser en lille edderkop herhjemme, og natten var så mørk og sort, som den overhovedet kunne blive – men så var det jo godt, jeg havde min mand at putte mig ind til.

De dage og nætter på Afrikas savanne er helt klart oplevelser og minder, som vi har sammen for evigt, og som virkelig knyttede os tættere sammen.

Men nu var vi også klar til at tage videre til ren afslapning og luksuriøse omgivelser på Zanzibar.

Tanzania Tours havde fundet os det mest romantiske hotel, der hed Pongwe Beach Hotel. Det var det mest perfekte hotel, jeg nogensinde har været på. Det ligger lidt afsides, og det har sin egen lille private sandstrand tilknyttet, så man slipper for strandsælgere og andre turister. Jeg stod op om morgenen og havde direkte udsigt til den mest fantastiske bounty-strand, som jeg vitterligt ikke troede eksisterede ud over på de redigerede rejsebrochurebilleder og overdrevne postkort.

Vi stod først op ud på formiddagen, spiste overdådig morgenmad og solbadede på stranden. Når det blev for varmt, lagde vi os i en hængekøje i skyggen eller tog et dyp i den imponerende infinity-pool. Vi spiste lækker frokost i hotellets bar, og om aftenen fik vi drinks, gik lange ture langs stranden og nøgenbadede. Det var præcis lige så idyllisk, som det lyder.

Så ja, vores dage i Zanzibar og Tanzania var helt klart de bedste længe og de udgjorde det perfekte fundament for vores ægteskab, så hermed er anbefalingen givet videre. Nu er det efterhånden blevet hverdag, men heldigvis har jeg altid vores dage på bryllupsdagen at tænke tilbage på, når min mand (igen) bare efterlader sit våde håndklæde på badeværelsesgulvet.

Billederne er ikke taget af os.