Brud i digital tidsalder

Oprettet af: Neira Losic

Fordelen ved at være brud i den digitale tidsalder

Du er en af de heldige. Du er brud i den digitale tidsalder, hvilket vil sige, at du har fri adgang til alverdens inspiration til dit bryllup. Hvad det helt præcis betyder for dig, og hvordan du kan bruge det til din fordel, kommer jeg tilbage til.

 

I 80’erne løb man hjemmefra for at blive gift

Lad os først se på, hvad bryllupsdagen var engang, og hvad det er i dag. Når jeg hører min mor eller far snakke om den dag, de blev gift i starten af 80’erne, mærkes den unge kærlighed tydeligt. De var begge sidst i teenageårene, løb hjemmefra og gav hinanden det endelige ’JA’. Ligeså meget som det var ung kærlighed, ligeså meget var det af praktiske årsager (og en smule måden at ’break free’ på). De var unge og boede hjemme hos min mormor, indtil de selv fik råd til at købe en lejlighed (da lillesøster (jeg) kom til verden). Sådan var det dengang. Det blev til en middag med forloverne. Og det var det. Ingen stor planlægning, samling af bryllupsblade eller faste datoer for invitationer eller bryllupsfesten.

Forfatteren af bogen “Marriage, a History: How Love Counquered Marriage” Stephanie Coonts mener, at ægteskab i gamle dage (dog noget længere tilbage end 80’erne) var en form for strategisk alliance mellem familier og måden hvorpå, man kunne udvide sin familie. Som tiden er gået, og mennesket er blevet mere velhavende og verden demokratisk, har kærlighed vundet over nød. Dvs. at i dag bliver flertallet af os gift af kærlighed og ønsket om at tilbringe resten af livet sammen.

Selvom det kan være en kæmpe stressfaktor at planlægge en stor bryllupsfest, så er det det hele værd, og her vil de fleste mene, at det er heldigt nok, vi befinder os i den digitale tidsalder. For vi bader os i dejlige bryllupsbilleder, kjoler, jakkesæt, tilbehør, alt mellem himmel og jord inden for bryllup. Det er kutyme, at vi planlægger brylluppet et helt år inden bryllupsdagen. Der bliver sat datoer for vigtige deadlines, som at sende invitationerne afsted, leje af lokale, og for at kagen står skarp til tiden. Vi bruger mere tid og flere penge på bryllupper, her er det heldigt, at vi kan dele inspirationer med hinanden på nettet.

 

Dine 5 uundværlige veje til inspiration på nettet

Som lovet vil jeg give dig mit bud på, hvorfor det gavner os at være brud i den digitale tidsalder, og hvorfor vi er de heldige her. Her er 5 grunde:

 

  1. Facebook

Facebook tilbyder forskellige muligheder. En af disse er utallige bryllupsgrupper, som hovedsageligt er oprettet af en kommende eller tidligere brud. Her tales der om alt brude imellem. Tonen er god, i de fleste af grupperne, og der deles billeder og råd. Det er stort set bare med at sætte i gang. En af dem hedder ’Brullupssnak DK’. Anmod om adgang og kom i gang med at få al den inspiration du kan suge til dig.

Facebook sider: Disse sider er primært firmasider. De tilbyder en masse gode tilbud og rigtig god service, men endnu bedre er - og her kommer det bedste - at de i dag har meget mere fokus på at levere godt indhold på hjemmesiderne. At brugerne er i centrum er et resultat af, at vi som brugere af internettet har rigtig mange muligheder, derfor engagerer vi os kun i det allerbedste. Denne hemmelighed kan være svær at kende, medmindre man som jeg, arbejder med sociale medier. For dig betyder adgangen til informationen, at du meget nemmere kan finde god inspiration til brylluppet på nettet. En af de sider, som udelukkende er lavet for at inspirere dig, er bryllupsuniverset.dk. Et hurtigt blik her på hjemmesiden, og du kan finde en masse artikler relateret til brylluppet, lige fra kirken til brudeskoene. Ved at logge ind via din Facebook kan du gemme alle dine yndlingsartikler, så du ikke skal lede efter dem næste gang, du skal bruge dem. Vi har har også en Facebookside tilknyttet, se den her. Ligesom mange brudemagasiner, som bryllypsmagasinet, også benytter sig af muligheden for at gøre denne dag nemmere for dig.

Din egen Facebook side: Du kan nemt bruge din egen Facebook væg til at spørge til råds. Det er dog et langt skud, da det ofte kun er en brøkdel af ens Facebook venner, som også er kommende brude.

 

  1. Online vintage brudetøj

Som sådan er dette et forholdsvis nyt fænomen på internettet. I gamle dage overtog bruden sin mors brudekjole, som overtog den af sin egen mor osv. Med tiden, som vi blev mere velhavende, blev det moderne at købe helt nye kjoler, eller få dem syet fra bundet. I dag, hvor miljøbevidsthed og storskrald er en stor del af vores livsstil, er det blevet mere normalt, at vi deler vores brudekjoler med hinanden. Dvs. at en brugt kjole faktisk er for ALLE. Ikke kun for bruden med et lavt budget, men for os alle! Kjolerne er ofte vedligeholdt og flotte.

Somethingold.dk er min yndlingsside (selvfølgelig). Specielt fordi Heidi har gjort det rigtigt let at finde lige den kjole, som du leder efter, og du kan finde forskellige hjælpsomme guides, så du finder den kjole der får dig til at stråle på din store dag. Husk altid at være varsom når du køber brugt, så du ikke bliver snydt. Da brudeudstyr ofte er dyrt, kan det være en god idé at prøve før køb og vær sikker på, hvem du køber af. DBA kan være en jungle, og alle har adgang til siden, ligesom online forums osv. Så sæt dig lidt ind i sælgeren, inden du sender pengene afsted.

 

  1. Instagram

Billedernes mekka. Instagram er en fornøjelse for os, som elsker at dele hverdagens hændelser, mad, tøj, selfies, fitnessbilleder m.m, men vigtigst af alt bryllupsinspiration. Tilrettelæg din Instagram lige efter dit hoved og behov. Følg kun de brude, som kan give dig inspiration. Og husk at det er her bryllupssiderne deler de flotteste billeder med dig. Så find dine yndlingsdesignere og hjemmesider. Spild ikke tiden.

 

  1. Pinterest

Et univers af inspiration til alle hobbier. Pinterest er primært brugt i USA, hvor halvdelen af brugerne stammer fra. Det skal dog ikke forhindre dig i at engagere dig. For Pinterest er et genialt medie at finde inspiration på. Det er simpelt, og mens du bliver eksponeret for alt det, du interesserer dig for, kan du også selv aktivt søge efter alt inden for bryllupper.

 

  1. Online forums

Brud til brud. Ligeså mange nysgerrige brude, (næsten) ligeså mange online forums findes der på internettet for brude. En af dem er bryllup.dk. Her taler brude sammen om en masse forskellige emner. Tjek det ud, og brug lidt tid på at søge rundt omkring.

 

Hvad får du egentlig ud af det?

Du får SÅ mange fordele ved at kende de bedste online værktøjer, du kan bruge i forbindelse med dit bryllup. Sorter groft i det hele. For noget er og vil bare altid være ligegyldigt. I dagens markedsføring fokuserer man meget på at adskille de forskellige sociale medier fra hinanden. Derfor kan det være meget brugbart for dig at følge din yndlingssider både på Facebook, Instagram og Pinterest. Få mest ud af det.

God fornøjelse derude. Og husk, kun det bedste er godt nok for dig!