Det er tid til at kigge efter den perfekte bryllupskage

Oprettet af: Mona Sørensen

Bestil bryllupskagen

En bryllupskage er lige så traditionsbunden som brudekjolen – og stort set alle bryllupsfester fejrer parret med en kage. Udskæringen af bryllupskagens første stykke er en festlig begivenhed, som mange brudepar og gæster elsker. Kagen symboliserer troskab mellem mand og kone, og skæres for i fællesskab af bruden og gommen. En bryllupskage kan laves i uendeligt mange smagsnuancer og udseende, så grib muligheden og design en kage, der afspejler jer. 

 

Gode råd og vejledning

En bryllupskage kræver store konditorfærdigheder, og derfor vælger de fleste brudepar at få lavet deres i byen. Har du mod og tid til at bage din egen bryllupskage, vil det være et flot personligt aftryk på jeres bryllup, men ofte er tiden knap – og I sparer sjældent på kagebudgettet, hvis I skal ud og købe alt udstyret til bagningen.

Når I vælger jeres bryllupskage, er det vigtigt at I bestiller den i god tid – altså rigtig god tid! 9-6 måneder før brylluppet er ikke for tidligt, da I skal ud på en længere beslutningstur. I skal sætte jer ned og udvælge få konditorer, som kan leve op til jeres forventninger og budget. Aftal en tid med jeres valgte steder og tag ud og smag deres kager. Herigennem får I inspiration til hvilke smage I ønsker, og I kan se billeder af deres tidligere arbejde. Det hjælper jer, når I skal vælge farve, udsmykning, antal af etager osv.: For jo klarer jeres ønsker er, jo nemmere kan konditoren fremtrylle den perfekte bryllupskage.

Når I har fundet den konditor, som lever op til jeres krav, så bestil kagen med det samme. Lav også gerne en aftale angående udbringning og evt. opsætning af kagen, så I ikke skal tænke på at fragte og fremstille kagen på jeres bryllupsdag.

Bryllupskage pris varierer meget fra konditor og til udførelse. Prisen starter ved ca. 50 kr. pr. person og stiger opefter, alt efter jeres krav til smag og pyntning.

 

Hvornår og hvordan skæres bryllupskagen?

I bestemmer selv, hvornår bryllupskagen skal skæres for. Holder I et formiddagsbryllup, vælger nogle brudepar at skære kagen til receptionen om eftermiddagen og serverer champagne og kanapéer hertil. Andre brudepar vælger at skære kagen til kaffen efter desserten, mens nogle vælger at lade bryllupskagen udgøre selve desserten.

Brudeparret skærer kagen i fællesskab for at symboliserer troskab. Brudens hånd holder kniven og føres af gommens. Derefter smager de et stykke hver, ofte til stor morskab for både gæster såvel som brudepar. Ifølge traditionen skal den øverste del af bryllupskagen (hvis den altså er i etager) fryses ned og spises på 1 års bryllupsdagen eller det første barns barnedåb.