Brudekjolernes forskellige former og fordele

Oprettet af: Lise Hansen

Inden du går i gang

Inden du er begyndt at lede efter den perfekte brudekjole, har du sikkert allerede skrevet en stor ønskeliste omkring din drømmekjole. At kigge på brudekjoler kan være en stressende affære, hvis du ikke ved hvad du leder efter. Hvis du kan begrænse dine ønsker inden du går ind i prøverummet, har du allerede gjort oplevelsen meget bedre!

 

De forskellige former

Brudekjoler kommer i mange former og størrelser. Vi giver dig et overblik over hver kjoles fordel og ulemper, så du kan gå målrettet efter din kjole.

 

Balkjolen

Også kaldet ’ball gown’ er en rigtig prinsessekjole! Kjolen har en tætsiddende overdel og en naturlig talje, som går ned i et stort og fyldigt skørt. Kjolen er god til ’lige op og ned’ kropstyper som rektanglen, da den giver illusionen af former med sit store skørt. Den er også god til højere kvinder, da den giver fylde i bredden. Dog skal du undgå balkjolen, hvis du er petit, da du hurtigt kan forsvinde i kjolen.

 

Mermaid

Denne kjoletype sidder tæt på overkroppen og ned ad hofter og lår. Lige under knæene går skørtet ud, kaldet ’flare’, og fortsætter sådan ned til gulvet. Mermaidkjolen passer flot til timeglasfiguren, og til dig der har mod på at vise dine former. Dens eneste, men store, ulempe er, at den viser alt, men det kan dog camoufleres ved at vælge draperet stof.

 

Sheath

Er en simpel kjole, der viser kroppen frem uden at være tætsiddende. Den sidder naturlig tæt uden at være stram, og kjolen får dine konturer frem, uden at du føler dig ’afsløret’. Kjolen er perfekt til petite størrelser, da de ikke forsvinder i stof, og til slanke kvinder generelt. Dog kan kjolen få pæreformede kvinder til at se ubalancerede ud.

 

A-line

Er den klart mest populære kjoleform – og med god grund! Den er flot til alle kropstyper, da den får de petite kvinder til at se høje ud og giver massere af talje til kurvede kvinder. Kjolen er kendetegnet ved, at den sidder tæt på brystet og skærer lige under de nederste ribben. Derfra går den ud i en blid trekant i en forlænget linje, før den når gulvet. Den sætter fokus på taljen, så ønsker du ikke dette, er A-formen ikke den rigtige for dig.

Når du ved hvad du leder efter, bliver din søgen mere præcis og du finder nemmere den kjole, som passer til lige præcis din kropsform og smag.

 

Tøv ikke med at kontakte os