Læg en tidsplan for jeres bryllupsdag

En nedskrevet bryllupsplan giver ro

Selvom der er gået mange måneders planlægning forud for jeres bryllupsfest, kan det være en afgørende hjælp at lægge en tidsplan for selve dagens forløb. Denne plan skal blot fungere som et overslag, som både giver toastmasteren det helt store overblik og en grundlæggende ro til jer som brudepar. Ved at skrive hvert programpunkt ned med tilhørende kontaktoplysninger for de enkelte ansvarlige, bliver det lettere for jer at sænke skuldrene på den store dag. På den måde kan toastmasteren, taleholdere, feststedet og køkkenet alle komme i kontakt med hinanden, når der opstår behov for det.

 

Lav en uperfekt bryllupsplan

End ikke på din bryllupsdag kan du planlægge dig fra uforudsete hændelser, men bryllupsplanen kan dog være med til at give et godt overblik over dagen til samtlige parter. Når du laver tidsplanen, er det imidlertid vigtigt, at du indtænker tid til det uventede. For der er meget, der kan gå galt til et bryllup – brudebilens dæk kan punktere, fotografen kan være forsinket, brudekjolen kan drille, nogen bliver syge, køkkenet får mere travlt end først antaget eller måske er det dekorationen på feststedet, der ikke ser ud som aftalt. Det er vigtigt ikke at lade sådanne problemer ødelægge jeres dag, og det er her bryllupsplanen kommer i spil. For at bevare roen, kan I med fordel indtænke ovenstående scenarier og notere jer, hvem I kan henvende jer til, hvis noget skulle gå galt.

 

Alle bekymringerne og overvejelserne omkring worse-case-scenario i hvert enkelt step på bryllupsplanen og det store pres for at skabe den mest vidunderlige dag, kan imidlertid trække tænder ud på selv de mest hardcore planlæggere. Oplever du eller din partner tegn på stress over bryllupsplanlægningen, kan en professionel stressbehandling være en stor hjælp – også som forebyggende indsats for netop at undgå stress og angst. Er budgettet til det, kan en professionel wedding planner også være svaret, og I bør heller ikke tøve med at række ud til familie, venner, brudepiger- og svende efter hjælp. Står I selv for bryllupsplanen kan følgende være godt at overveje:

  • Fotografen – skal typisk bookes som halv- eller heldagstjeneste.
  • Udregn transporttid mellem vielses- og feststed – skal der køres langt, kan I f.eks. uddele køre-snacks til gæsterne
  • Giv toastmaster praj om længde på indslag, så spisning kan planlægges efter dette

 

Skrider bryllupsplanen? Gæsterne vil ikke opdage det

Ender dagen med ikke at gå helt efter planen, kan I trøste jer med, at ingen af gæsterne vil vide det. Selvom I har været optaget af planlægning ned til mindste detalje i måned efter måned, så har jeres gæster altså ingen indsigt i selve bryllupsplanen – de er blot glade for at tage del i festlighederne. Sker der forsinkelser eller andre uforudsete hændelser, vil de ikke opdage det. Husk på dette i planlægningsprocessen. En bryllupsdag er perfekt, som den er med alt, hvad den kommer til at indebære – held og uheld. Når festen er slut, vil det stadig være et helt særligt minde, som I vil tænke tilbage på med lige dele smil, grin og berørte tårer.