Tid til at sende bryllupsinvitationer 3 måneder inden brylluppet

Oprettet af: Anne Marie Laursen

Hvad skal invitationerne indeholde?

Invitationerne er en af de mest betydningsfulde elementer til jeres store dag, da de sørger for, at jeres gæster har de vigtigste informationer til dagen. De vigtigste informationer inkluderer:

  • Dato
  • Dato for SU
  • Adresse og tidspunkt for vielse
  • Adresse og tidspunkt for reception og fest
  • Dresscode
  • Kontaktoplysninger på toastmaster og evt. gavekoordinator
  • hjemmesideadressen til jeres bryllupshjemmeside

Før I udsender invitationerne skal alle steder og tidspunkter være fastlagte. Det er både dyrt og tidskrævende at sende rettelser, og I risikerer at nogle gæster ikke modtager dem. Bliver I nødt til at lave rettelser, informer da samtlige gæster telefonisk, da I derved er sikre på at ændringerne er modtaget.

Vær klar omkring hvilke personer der er inviteret ved at skrive fulde navne. Skriver I ”familien Andersen” går jeres gæster ud fra, at børn også er inkluderet. Vær også konsekvent og inviter ikke kun nogle pars børn og undlade resten, da det kan skabe splid. I tilfælde af en gæst sender en bekræftende SU med børnenes navne eller ringer og spørger om de inviteret, kan du forklare dem, at de er et bryllup kun for voksne, og håber de stadig har mulighed for at deltage.

Har din familie mange børn, kan du overveje at finde en babysitter til aftenen. Det er absolut ikke noget I behøver, men det er en flot gestus. Inkluder informationen i invitationen, så forældrene kan planlægge derefter.

 

Hvornår skal invitationerne udsendes?

Send gerne invitationerne 3-2 måneder før bryllupsdatoen. Holder I bryllup i højsæsonen for ferie (juli-august), er det en god ide at sende indbydelsen tidligere – måske endda 6 måneder før.

Jo tidligere i sender invitationen, jo flere gæster har mulighed for at deltage, hvilket er jeres mål. Den tidlige invitation giver også personer med børn mulighed for at finde en babysitter tidsnok. Send dog ikke invitationen alt for tidligt, da den derved kan blive lagt til side og glemt.

 

Emma Gad siger…

Emma Gad har længe været håndbogen for takt og tone. Hun anbefaler at invitationer udsendes 6 uger før brylluppet. I nutidens Danmark hvor vi gerne planlægger langt ud i fremtiden, kan dette synes alt for sent.

Benytter I save-the-date kort sendes indbydelsen 6 uger før – hvilket er den perfekte tidsramme. Save the date kort bruges til at forhåndsreservere en dato til brylluppet. Traditionen er amerikansk, men i takt med at vi gerne vil vide besked tidligere pga. planlægning begynder flere brudepar at benytte sig af kortene. Vil du vide mere om save the date kort, så klik her.

Har i allerede udsendt save the dates kan I slappe af og følge Emma Gads råd.