Sørg for at de fleste kan komme på dagen - læk datoen

Oprettet af: Mona Sørensen

Læk datoen for brylluppet

Det første man gør, hvis ikke man ønsker at holde forlovelsen hemmelig, er at fortælle den glædelige nyhed til familie og venner. Mange foretrækker at fortælle nyheden personligt, men også på nogenlunde samme tid, så ingen kommer en i forkøbet.

Når I har fundet en vielsesdato og feststedet, er det en god idé, at fortælle datoen til de gæster, I vil invitere. Så risikerer I ikke, at gæsterne har planlagt årets ferie oveni jeres bryllup.

Har I allerede bestemt jer for et feststed, som det skal være, kan I lade dette være bestemmende for jeres dato. Tjek også gerne med vigtige gæster (f.eks. nærmeste familie), om datoen forhindrer dem i at deltage.

 

Save-the-date

Som så meget andet, kommer trenden fra USA. Det kan være svært at udsende invitationer mange måneder i forvejen, hvis ikke I kender de endelige bookinger, og nogen ser det desuden som uhøfligt at få invitationen et halvt år i forvejen.

Der er mange gode grunde til at sende save-the-date kort inden den endelige invitation. Specielt hvis I bliver gift i feriesæsonen, inviterer gæster langvejs fra eller holder brylluppet udenlands, kræver dette information i god tid. Et save-the-date kort giver jeres gæster tid til at bede om fri fra arbejdet og spare op til rejsen, overnatninger og gaver.

Tænk jer godt om, inden I udsender kortene. Det kan hurtigt blive en akavet situation, hvis gæsterne er i tvivl om, hvem der er inviteret. Skriv derfor alle navnene på gæsterne, så der ikke opstår tvivl. Det giver også forældre god tid til at finde en barnepige, hvis børnene ikke er inviteret.

Send save-the-date kort seks til otte måneder i forvejen (otte måneder til en fjerntliggende destination eller populær ferieweekend) – senere end det kunne det ligeså vel være invitationen og tidligere forhøjer risikoen for, at modtageren smider den ud.

 

Skal I udsende kort?

Nej, det skal I bestemt ikke! Trenden bliver større herhjemme, men I kan sagtens undlade save-the-date kort. Spred ordet alligevel via mail, sms eller opringning, da I derved sikrer jer, at flest muligt at jeres gæster kan komme til brylluppet.

Sender I nyheden elektronisk er det en god ide, at ringe til ældre og mindre tekniske personer, da de let kan misse meddelelsen.