Vielsesring vs forlovelsesring

Hvordan du vælger den perfekte vielsesring eller forlovelsesring

Når man står overfor at skulle vælge det – måske – vigtigste smykke i ens liv, kan det godt være en rigtig svær beslutning. Hvis du er på udkig efter en smuk vielsesring (ankertekst) eller den perfekte forlovelsesring, kan du med fordel tænke begge ringe ind i beslutningsprocessen fra start af. På den måde kan du kombinere begge ringe, når I er blevet gift og har fået jeres bryllupsringe. Grunden til at man overhovedet bruger forlovelses- og vielsesringe stammer tilbage fra en gammel tradition. Her var ringen et fysisk symbol på, at man havde indgået en ægteskabsaftale. I dag bruger vi ringene af romantiske årsager, og derfor er det værd at tage sig god tid til at beslutte, hvilken en ring man skal bære resten af sit liv.

 

Hvad er forskellen på en forlovelsesring og en vielsesring?

En forlovelsesring er ringen, som manden bruger til at fri med. Forlovelsesringen er et symbol på, at kvinden har sagt ja til at gifte sig med manden. Vielsesringen derimod er et symbol på, at parret er blevet gift. I årene har der været tradition for, at kvinder blev friet til med ring med en sten i, hvorimod vielsesringene også er ringe til mænd, der har et mere glat og diskret udseende. Dog er det i dag populært blot at vælge ringe efter, hvad man synes er det flotteste – uanset om det er guld vielsesringe eller sølv. Derudover sidder forlovelsesringen oftest på venstre hånd, hvor vielsesringen sidder på højre.

 

Hvordan kan jeg kombinere ringene?

Det er som sagt muligt at kombinere sin forlovelsesring med sin vielsesring hos nogle Guld- og sølvsmede som f.eks. Marry&Me. Her formes ringene efter, at man har et ønske om at bære begge ringe sammen for fremtiden. Det er nemlig ikke er godt for metaller ellers at sidde så tæt over så mange år. Ved at kombinere ringene kan du bære både din forlovelses- og vielsesring, uden at nogen af dem tager skade. Marry&Me får ofte kunder fra Frederiksberg, Nørrebro, Vesterbro, Østerbro og hele Københavns-området, så hvis du vil vide mere om, hvordan man kan kombinere de to vigtigste ringe i livet, kan du kontakte dem. En populær kombination er eksempelvis vielsesringe i hvidguld, der matcher godt med en guldforlovelsesring.

 

Hvordan vælger jeg forlovelsesring? 

Hvis du skal vælge en ring til din kommende forlovede, er der nogle ting, du bør bide mærke i. Se eksempelvis efter hvilken farve guld hun oftest bærer, når hun har smykker på. Læg her mærke til om hun har mange smykker med store sten – eller om hun er mere til et rent udtryk. Så kan man danne sig et indtryk af, hvilken stil hun har, så man ikke skyder helt ved siden af. Næste trin er at vælge en ring, der passer i størrelsen – og her kan du med fordel tage udgangspunkt i de ringe, hun allerede ejer. Så undgår du at stå med en alt for lille ring, der ikke kan tages på, efter hun har sagt ja til dig.

Uanset hvilken ring du vælger, skal du huske at vælge med hjertet – så kan du i hvert fald ikke ramme helt forkert. Hvis du har brug for lidt hjælp til beslutningen, kan du med fordel besøge en smykkebutik, som kan rådgive dig.