Brudesko

Oprettet af: Lise Hansen

Stilletter eller flade?

Brudekjolen er valgt, og nu skal beslutningen om skoene vælges. Bryllupsdagen kan være lang med ceremoni, reception og fest natten lang, og derfor er det vigtigt, at du har valgt de rigtige sko. Skoene er udover kjolen, det vigtigste i brudens påklædning. Generet er reglen, at jo mere pynt kjolen har nedadtil, jo mindre pynt på selve skoen og omvendt.

Nogle vælger høje stiletter og andre sneakers – men uanset hvad du vælger, er der et par ting du skal have i baghovedet. Måske skal du have skiftesko med? Det er en rigtig god ide i visse situationer.

 

3 gode råd når du skal vælge brudesko

  1. Vælg komfortable sko. Dagen er lang, og du skal gå, stå og danse i dem i mange timer! Det er meget sjovere at nyde dagen fuldt ud, end at tænke på ømme og smertefulde fødder.

 

  1. Dine sko skal passe til brudekjolen. Hvor lang er kjolen, og vil man overhovedet kunne se skoene under den? En stor romantisk kjole passer bedst til et par hvide sko i perlemor end farverigt og blomstret print.

 

  1. Overvej skoens materiale. Skal det være silke, satin, læder eller lak? Gå selvfølgelig efter din smag, men overvej om i skal gå på græs eller en grusvej, da silke og satin nemt bliver plettede. En lædersko kan blive meget varm om sommeren, så overvej lokationer og vejr, før du vælger dine sko.

 

Skoene skal passe til dig

Selvom høje hæle er det klassiske valg, er det din store dag, og dig der i sidste ende skal have dem på. Lad dig ikke slå ud af, at du ikke normalt går i høje hæle. Gå i dine sko 1 time om dagen 5 uger før dit bryllup. Derved får du trådt skoen til, lærer at gå ordentligt i den og eventuelle vabler har tid til at hele. Er din kjole lang, så skoene ikke er synlige, kan du let skifte uden andre ved det.

At have skiftesko med, gør ofte, at fødderne ikke bliver lige så ømme, selv hvis du ikke bruger dem. At have muligheden for at skifte sko kan give dig ro og lettelse, så du ikke skal stresse. Vælg de sko, du synes er flotte til din kjole, lige meget om det er 20 cm stiletter eller flade pumps!