Få syet din helt egen brudekjole

Oprettet af: Louise Petersen

Få syet din brudekjole – det skal du være opmærksom på

At planlægge sit bryllup kan være en uvirkelig oplevelse, men de fleste brude siger, at det faktisk er når de leder efter deres brudekjole at sandheden rigtig går op for dem. Det kan dog være svært at finde den rigtige kjole, og hvis du ikke kan finde den rette på bøjlen – hvad kan en brud så gøre? Svaret er, at få syet din helt egen brudekjole, så din passer til lige præcis din krop og smag.

 

Find inspiration (og en designer!)

Lad dig selv dagdrømme om brudekjoler og looks du elsker, og tænk over hvordan de an bidrage til din drømme-brudekjole. Tænk over elementer du synes er smukke, så du kan inkorporere dem i din egen brudekjole.

Når du har en vision om, hvordan din brudekjole skal se ud, er næste skridt af finde en designer. Find en designer hvor du kan lide både deres personlighed og stil, for det tager ofte 6-9 mdr. at sy en brudekjole, så det letter humøret en del hvis du nyder at arbejde sammen med designeren og deres team.

 

Den følgende aftale

Gå til din første designeraftale med en klar idé om din æstetiske sans. Hvad leder du efter, som du ikke har set i butikkerne? Er der nogle specifikke ting du abosult vil eller ikke vil have? Svarene på disse spørgsmål vil hjælpe både dig og designeren, til at få et klart billede af hvad du ønsker. Når du har en klar guideline vil du heller ikke blive så let overvældet af hele processen. Når i sammen har valgt design og stof, laver designeren en prøve af billigere stof, kaldet en ’muslin’, som du skal godkende. Efter godkendelsen er dit arbejde ovre – nu skal du bare vente og stå model til prøvninger, så du opnår den perfekte pasform.

Efter mange måneders hårdt arbejde og mange prøvninger, vil du gå ned af kirkegulvet i din perfekte brudekjole.