Banner overskrift

Borddækning lige efter dit hoved

Oprettet af: Lise Hansen

Den lækre borddækning

En flot borddækning til dit bryllup skaber et flot helhedsindtryk af jeres middagsbord. Når udsmykningen, blomsterdekorationerne og borddækningen går op i en højere enhed, vil både I og jeres gæster nyde maden og de smukke omgivelser, som skaber en afslappet og romantisk stemning. Har I lejet lokaler, hvor I selv skal dække bord, så er der forskellige former for borddækning, som I kan vælge imellem.

 

Sådan dækker du op

Ved borddækningen skal I sørge for, at hver kuvert har 60-70 cm plads, så gæsternes albuer ikke støder sammen under middagen. En dækketallerken skaber et smukt dækket bord, hvis I har tallerkenservering, ellers dækkes bordet først med:

  • Middagstallerkenen
  • Derefter en mellemserviet
  • Og sidst frokosttallerkenen

Er tallerkenerne mønstret vendes de naturligvis samme vej.

 Læs også: Sådan håndterer du bordproblemer

Derefter kommer bestikket:

  1. Gaflerne skal stå på venstre
  2. Knivene på højre side med takkerne mod tallerknen
  3. Yderst til højre ligger suppeskeen
  4. Bestikket til forretten skal være yderst
  5. Dessertskeen og –gaflen øverst

 

Glassene placeres til højre over bestikket og bevæger sig mod venstre.

  1. Hvidvinsglasset sættes yderst,
  2. Derefter rødvin
  3. Slutteligt placeres dessertvinsglasset
  4. Vandglasset placeres til sidst yderst til højre ved siden af hvidvinsglasset

Øverst til venstre, over tallerkenen, placeres den lille kompottallerken til kuvertbrødet. En lille smørkniv lægges på, da smørret oftest ligger på en fælles tallerken på bordet. Dette gør, at gæsterne ikke bruger deres almindelige kniv til smørret.

 

Ensartetheden skaber roen

Traditionelt set holdes borddækningen i enkeltfarvede toner, men ønsker du farver I din bordopdækning kan du sagtens gøre dette. Det vigtigste er, at servicen er ens i udseende og placering hele vejen igennem, da dette skaber ro og gør bordet til en fryd at kigge på.

 

Serveringen

Uanset om I har valgt buffet, flerretters fad- eller tallerkenservering er serverings- og afrydningspersonale klart at foretrække, så hverken I eller jeres gæster skal sørge for dette.

 

Dagen i forvejen

Står I selv for borddækningen, er det normalt at dække bordet aftenen i forvejen, så I ikke skal stå med dette på selve dagen. Husk at bruden skal have lagt makeup og sat hår, så hun har ikke tid til at hjælpe på den store dag.

Et smuk dækket bord danner rammen for jeres middag og skaber et flot helhedsindtryk, så I kan slappe af og nyde festen og jeres gæster. I kan holde bordet i de klassiske hvide toner, eller sætte jeres eget præg på opdækningen med farver eller pynt, så det passer til lige præcis jeres personlighed.