De 3 nyeste trends inden for bryllupskage

Oprettet af: Anne Marie Laursen

En af de vigtigste traditioner

Et bryllup er spækket med alle mulige forskellige traditioner. Bryllupskagen er nok en af de vigtigste, og derfor er det også vigtigt at have helt styr på den sukkersøde afslutning af bryllupsmenuen.

Ifølge danske bryllupstraditioner skal kagen skæres for af bruden med gommens hånd ovenpå. De skal spise de to første mundfulde af det samme stykke. Det symboliserer et løfte om at forsørge hinanden. Derefter skal alle gæster smage kagen, for det varsler ulykke, hvis blot en enkelt gæst ikke spiser af kagen.

 

Design din helt egen bryllupskage

Den helt traditionelle bryllupskage er hvid med en brud og en brudgom på toppen. Men I kan med fordel få skabt jeres helt egen unikke aften med en personlig kage, som I selv har designet.

Lea har sit eget kagefirma, der hedder Baking Sins. Her hjælper hun brudepar med at få deres bryllupskagedrøm opfyldt.

”Personlige bryllupskager er meget vigtige for mig. Alle kan gå ind og købte en hurtigt produceret færdigkøbt kage, men for mig er der noget specielt ved at lave en helt særlig kage til en særlig kunde”, siger hun.

Hvis I er i tvivl om, hvordan lige præcis jeres kage skal se ud, hjælper Lea fra Baking Sins jer med at finde frem til det design, der passer til jeres aften. Hun kræser for detaljerne, og der findes ikke to af hendes kager, der er ens.

 

Kun fantasien sætter grænser

Lea har lavet mange sjove, anderledes og kreative bryllupskager. Hun fortæller, at der særligt er tre måder, hvorpå I kan gøre jeres bryllupskage helt speciel:

 • Geometrisk form skaber rene linjer
  Når rene linjer sammensættes med kraftige og modige farver, får kagen et stærkere udtryk og repræsenterer jer som udadvendte og frygtløse. Den geometriske form er et dristigt og friskt valg, som skaber et sjovt twist.

 

 • Store sukkerblomster giver højde og elegance
  Store sukkerblomster bruges ofte til at skabe balance i et ellers simpelt og rent design af bryllupskagen. De store blomster skaber højde og udtrykker romantik og kærlighed. Ofte har par yndlingsblomster, som Lea kan få genskabt som smukt og spiseligt pynt.

 

 • To-sides bryllupskage giver flere spændende muligheder
  Har I to specielle øjeblikke, som afspejler jer som par? Så er en to-sides bryllupskage det helt rigtige valg. Friede han på Mallorca, så kunne den ene side være fyldt med smukke, sydlandske blomster eller sand og strand. Kyssede I første gang til en Star Wars-film? Så kunne et Star Wars-tema for eksempel være helt perfekt til den anden side. Det er helt op til jer og jeres drøm, hvad I ønsker, at kagen skal repræsentere.

 

Lad bryllupskagen matche årstiden

Det er ikke kun formen og udseendet, der kan variere. Med mange forskellige smagsvarianter er der mange alternativer til den klassiske brudekage.

En idé kan være at lade kagen matche årstiden. Hos Baking Sins har Lea mange forskellige opskrifter, der matcher forskellige årstidstemaer.

Hvis du holder et sommerbryllup, foreslår hun en kage med citronmousse lavet på koldskål. Til et vinterbryllup foreslår hun en vaniljekage med Amaretto-likør og Ferrero Rocher-chokolade. Men valgmulighederne er mange, og I bestemmer helt hvilken kage, der passer til jeres tema.

 

Gør kagen til en del af forberedelserne

Forberedelserne til brylluppet betyder næsten lige så meget som selve aftenen. Få en speciel oplevelse sammen i den søde ventetid ved at smage jer frem til, hvilke ingredienser I kunne tænke jer i jeres kage. 

Hos Baking Sins gør Lea en dyd ud af at invitere hendes bryllupskunder til en smagsprøve, hvor I sammen kan finde frem til den perfekte kage.

Sådan kan forberedelsen til en bryllupskage for eksempel se ud:

 1. Ring og bestil tid (i god tid – gerne 6 måneder før brylluppet).
 2. Lea inviterer jer til en samtale, hvor I kan få designinspiration og smage forskellige slags kager (her kan leveringsdato og tid aftales).
 3. Aftal det endelige design.

På den måde får I en helt unik og personlig bryllupskage, der både imponerer gæsterne og forstærker følelsen af jeres helt specielle aften.

 

Sponsoreret indlæg.