3 måder at holde gejsten kørende i ægteskabet

Sådan nyder I hinanden i hverdagen

Det sker for de fleste i et parforhold – enten efter uger, efter måneder eller efter år. Gnisten i forholdet forsvinder mere og mere, og uanset hvor meget man prøver, bliver det aldrig det samme som i den første forelskelsesperiode, hvor positivitet og lyserøde skyer var det eneste, man så. Men hvad kan man gøre for at holde liv i parforholdet i hverdagen nu?

 

Længsel efter noget mere

At skulle puste nyt liv i sit parforhold kan for mange virke som et nederlag, men det er helt naturligt at længtes efter noget mere end det, man har. Når man er i et forhold, vil længslen ofte være forbundet med lysten til at føle forelskelse og tiltrækning, og når en længsel, som bygger på vores menneskelige behov for kærlighed, opstår, kan det være svært at kæmpe imod. Det er vigtigt at huske, at den rette livspartner skal gå med dig gennem både op- og nedture, da dette netop gør jeres bånd til hinanden tættere. I perioder, hvor længsel bliver dominerende, kan I dog prøve følgende for at holde gejsten vedlige:

 

  1. Tage ud og rejse

At tage ud og rejse er noget, som de fleste planlægger god tid i forvejen, og kan I mærke, at I går en svær tid i møde, hvor I ved, at jeres forhold vil blive udfordret, kan det være en god idé at overveje, om en ferie sammen kan være løsningen. Der er mange hoteller på velkendte destinationer, som specialiserer sig i parrejser, og desuden findes der et hav af muligheder for oplevelser, som vil binde jer tættere sammen, og som vil give jer muligheden for at nyde hinanden. Mange vil føle, at en rejse naturligt vil fremkalde en anden form for kærlighed, når man er væk fra hverdagens tankemylder og kan slappe helt af.

Hvor skal I tage hen?

 

  1. Lade mobilen ligge og nyde naturen

I vores ekstremt tekniske og digitaliserede verden, er mobilen blevet et produkt, som vi ser mere end vores partner. Mobilen giver anledning til mange forskellige skænderier, og den kan dermed også skabe splid i parforholdet. Lav en aftale om, at I ligger mobilen væk, og benyt tiden til at nyde hinandens selskab uden forstyrrende, digitale elementer. I kan passende udnytte muligheden til at nyde skøn natur ved f.eks. at gå en tur i skoven hånd i hånd eller besøge den nærmeste naturdestination og nyde stilheden.

 

  1. Tænke tilbage og lade romantikken blomstrer

Længsel kommer ofte af savn eller minder, og i parforhold hænger det ofte sammen med, at man savner den form for forelskelse, som man oplevede, da man mødtes. Hvis I virkelig vil sparke gang i romantikken, kan I med fordel sætte jer ned og snakke om, hvilke ting I huske som romantiske fra fortiden. Lad jer inspirere og arranger lignende nu, mens i selvfølgelig husker på, at kram, kys og at holde i hånden altid kan få en smule romantik frem.

 

Imødekommelse af behov og forventninger til hinanden

Hvad end I mener er løsning for jeres parforhold, må I ikke glemme, at et forhold handler om kompromisser, og at I derfor kan nå langt ved at fokusere positivt og altid respektere hinanden. Hvis I som partnere forsøge at imødekomme hinandens behov og samtidig afstemme forventningerne til fællesskabet og til hinanden, vil I kunne mærke kærligheden komme tættere og tættere på.