Det skal du vide, når du bestiller musikken

Oprettet af: Mona Sørensen

Vælg og bestil musikken

- især livemusik, da de gode bands hurtigt bliver booket, nogle endda så tidligt som 1 år i forvejen. Bestil også gerne evt. anden underholdning nu, så I er sikre på, at få lige præcis de optrædener, som I ønsker.

En vigtig del af bryllupsfestlighederne er musikken, og danner hjertet af stemningen til festen. At finde den rigtige DJ eller band er svært, da du ikke ved hvordan de præcist spiller, før de er I gang til dit bryllup. Vi giver dig nogle tips til, hvordan du får alle gæsterne op af stolene.

 

Stemning og udstråling er afgørende

Den type musik du vælger, sætter tonelejet for resten af festen. Overvej hvilke genre der bedst viser jer: rock, pop eller klassisk? Måden hvorpå musikken bliver afspillet, DJ eller band, påvirker stemningen kraftigt. Jeres musiksmag dikterer måske hvordan musikken skal leveres – big bands lyder f.eks. bedst live, mens moderne dansehit oftest leveres bedst af en DJ.

Lige meget om I vælger et band eller DJ, skal I sikre jer, at de kan spille alt lige fra rolige sjælere til hurtige hits og fra ældre til nye sange, så alle gæster har noget at danse til.

 

Alt det praktiske du skal vide

I priskrigen er DJ’s ofte billigere, og prisen varierer i stor grad i forhold til, hvor meget udstyr han medbringer, og om det er en hverdag eller weekend. Et 4-personers band vil generelt koste mere, da alle 4 i bandet skal have løn for at spille.

Bliv ikke forelsket i et 6-mands salsaband før du har tjekket med dit bryllupssted. Det er vigtigt at I undersøger, hvor meget plads et evt. band skal bruge, og om der er restriktioner for, hvor mange musikere og instrumenter I må have i rummet. Undersøg også om der er stikkontakter nok, og om I må spille højt til dans. Mange gamle landmærker (såsom slotte), tillader nogle gange ikke store højttalere. Spørg dit feststed, før du begynder at lede efter den perfekte DJ eller band til jeres bryllup.

Ideelt set ønsker du at se DJ’en eller bandet live, før du skriver under, så du i egen person kan deres påklædning, hvordan de håndtere taler og publikum generelt. Spørg gerne om de har video af en live-optræden (men crash aldrig et andet pars bryllupsfest for at vurdere!). Hvis det ikke er muligt at se en video, kan du spørge efter en playliste og kig efter sange du kender og elsker. Undersøg også gerne, om de har anbefalinger fra tidligere bryllupper, så du er sikker på, at musikken bliver et hit!