Få styr på bryllupsinvitationerne

Oprettet af: Anne Marie Laursen

Bryllupsinvitationer

Vi skal giftes, og I er hermed inviteret til bryllup... Der findes mange forskellige former for bryllupsinvitationer både i udseende og ordlyd, men det vigtigste er, at I gør jeres gæster opmærksomme på, at I skal giftes, og de er inviteret med til at fejre den største dag i jeres liv. Her følger en guide til bryllupsinvitationerne.

 

Vær i god tid

Fortæl det til venner og familie, når I kender datoen for jeres bryllup, så har de nemlig mulighed for at reservere dagen i god tid. I kan også vælge at sende et ”sæt-kryds-i-kalenderen-kort” ud før den endelige invitation til festen.

Selvom det kan virke tidligt, er det meget normalt, at bryllupsinvitationer bliver sendt ud tre måneder før brylluppet. Alt efter hvilken model I vælger, skal I afsætte tid til også at lave invitationerne, så et godt råd er at starte i god tid.

 

Find inspiration til bryllupsinvitationen

Det er ikke sikkert, at din kommende mand kan tage stilling til hverken farver eller form på bryllupsinvitationerne, og derfor er den mere kreative del med stor sandsynlighed overladt til dig. På Pinterest, Instagram og diverse bryllupssider findes der et utal af eksempler på bryllupsinvitationer, så der er altså god inspiration at hente her. Det gælder både DIY-modeller og de mere færdiglavede af slagsen.

 

Udseende

Der er ingen færdig opskrift på, hvordan en bryllupsinvitation skal se ud, så I har rig mulighed for at lave den, ligesom I ønsker. Der findes flere sider på nettet med skabeloner, hvor I kan indsætte jeres egne billeder og tekst, før det bliver sendt til print. Den nemme model er at købe bryllupsinvitationer, hvor det meste af teksten er fortrykt, så I blot skal tilføje navne, dato og sted.

 

DIY bryllupsinvitation

Har I mod på det, er der selvfølgelig også den hjemmelavede model. Måske der ikke er meget hjælp at hente fra din bedre halvdel, hvis I kaster jer ud i selv at klippe-klistre, så vær realistiske omkring, hvad evnerne og tiden rækker til. Resultatet skulle gerne være noget, I er tilfredse med, og som I med glæde kan sende til jeres gæster.

 

Send invitationen med posten

Selvom frimærker er en smule dyre, synes de fleste altså, at bryllupsinvitationer sendt som sms eller på mail er no-go. Jeres gæster forventer at få en rigtig invitation, som de kan hænge op på køleskabet.

 

Skab en rød tråd

Har I allerede fastlagt et farvetema eller en særlig stil for jeres bryllup, kan I lade det gå igen i invitationerne. Jeres gæster vil med garanti bemærke, at der er en rød tråd mellem invitationer, bordkort og menukort til festen.

 

Hvem skal invitationerne sendes til?

Før I kan sende bryllupsinvitationerne ud, skal I have lavet en gæsteliste, så I har styr på, hvem der skal inviteres. Holder I en reception og nogle af gæsterne kun skal deltage i den del af festen, kan I med fordel sende to forskellige invitationer ud. En invitation til de gæster, som deltager i vielse og reception og en anden invitation til de gæster, som er med hele dagen.

 

Hvad skal der stå i bryllupsinvitationen?

Det er selvfølgelig ikke nok, at bryllupsinvitationerne er pæne, der skal også stå noget deri. Om bryllupsinvitationerne er skrevet som et eventyr, digt eller er af den mere traditionelle slags, er fælles for dem, at invitationerne skal indeholde en række praktiske oplysninger. Gæsterne skal jo blandt andet vide, hvornår I skal giftes, hvor I skal giftes og hvor festen skal holdes.

 

Svar udbedes senest

Gæsterne skal vide, hvornår de senest skal give besked om de kan komme til jeres bryllup. Er s.u. en måned før bryllupsfesten, har I eventuelt god tid til at give feststed og catering besked om det endelige antal af gæster.