Guide til den perfekte købte bryllupskage

5 gode tips til den perfekte bryllupskage

Bryllupskage – lad den professionelle om arbejdet

Bryllupskagen er en af de mange højdepunkter på jeres bryllupsdag. Kagen skal afspejle jeres personlige smag – både udseendemæssigt og smagsmæssigt, og der findes et HAV af muligheder! Prisen på bryllupskager kan ofte være rimelig pebret, og mange vælger derfor at give sig i kast med kagebagningen selv. Men bryllupskagebagning er en utrolig svær disciplin, og det er bestemt ikke nok, at du har erfaring med bræddepandekager, et par cheesecakes og chokolademousse. Det kræver MANGE forsøg, teknisk kunnen og en god portion erfaring at lykkes med en bryllupskage, så hvis du ikke har en konditor gemt i maven, bør du lade en professionel om jobbet.

Læs med her og få 5 gode råd til den perfekte købte bryllupskage

 

  1. Antal gæster – Hvor mange etager skal kagen have?

Det første step i udformningen af en bryllupskage er at beregne, hvor meget kage der skal være, og eventuelt hvor mange etager, der skal være. Ønsker I en traditionel, rund bryllupskage med flere etager, kan I mere eller mindre selv beslutte, hvor mange lag I vil have. Vil I have en høj kage med mange etager, bliver diameteren mindre på de enkelte, hvorimod kagen bliver bredere, hvis I kun ønsker få etager. Konditoren har styr på udregningen af kagemængde, men I kan roligt bestille kage til ca. 10 personer færre end der kommer, især hvis kagen skal spises efter middagen!

 

  1. Kagens udseende – hav idéer klar!

Noget af det vigtigste ved kagen er, hvordan den skal se ud, og her sætter kun fantasien grænser. Ønsker I en traditionel rund kage i flere lag, flere kager på en smuk kageopsats, en temakage eller måske noget helt tredje? Fokusér på jeres personlige stil, og at den skal passe ind i jeres bryllupssetting! Holder I fx brylluppet i en lade med rustik bordpynt og en nedtonet stemning, ville de såkaldte ’naked cakes’ placeret rå træplanker passe perfekt ind i stilen. Brug nettet og de sociale medier som jeres inspirationskilde – der findes mange unikke idéer!

 

  1. Hvilke smage skal I vælge?

Bryllupskagen er ikke blot ”all for show”. En smuk bryllupskage er vigtigt, men er smagene kedelige og transparente, eller passer de ikke sammen, er kagen ikke meget ved! Vel jeres yndlingssmage og tænk på, hvilke smage, der komplimenterer hinanden. Hvid chokolade og hindbær går hånd i hånd på samme måde som mørkchokolade, cognac og appelsinskal.

 

  1. Stil krav til konditoren

Det er jeres bryllupskage og jeres store dag, så kagen skal selvfølgelig være som I ønsker den! Vælg derfor en konditor, som I har en god kommunikation med, og som I føler lytter til jeres ønsker og krav og ikke tager over. Konditoren skal selvfølgelig vurdere jeres idé ud fra sin faglige viden og erfaring, og kan fortælle jer, om jeres kagedrøm kan gå i opfyldelse. De kan desuden rådgive om smagssammensætninger, og hvilke former for cremer og pynt, der er velegnet til bryllupskager.

 

  1. Hvornår skal kagen spises?

Det er meget forskelligt, hvornår brudepar vælger at servere deres bryllupskage. Nogle vælger at servere den som dessert, hvorved der også kan sparres penge på menueen, mens andre serverer den om eftermiddagen. Om eftermiddagen efter kirkeceremonien kommer kagen virkelig til sin ret. Gæsterne trænger måske til noget sødt, og så kan traditionen med bryllupskagen forløbe uden stress. Aftenen er alligevel i forvejen fyldt op med taler, underholdning, middag og brudevals.

Ved at følge disse 5 tips, er I sikre på at ende med en kage, der lever op til jeres ønsker og behov, og bryllupskagen bliver dermed en uforglemmelig del af jeres store dag! Vil du hellere selv lave drømmekagen, så læs de 5 overvejelser, du skal gøre dig her.