Guide til din bryllupskage

Bryllupskagens væsentlighed

Når I planlægger jeres store dag, er det umuligt at komme udenom bryllupskagen, som er en vigtig tradition til et bryllup. Kagen er en central del af begivenheden og er omdrejningspunktet for en stor del af festen. Det er derfor virkelig vigtigt, at I vælger den helt rette bryllupskage for jer.

 

Tips og råd til valg af bryllupskage

Jeres bryllupskage skal afspejle jer som par. Den skal være med til at fortælle jeres historie, så gæsterne får en bid af jeres kærlighed, når de smager på kagen. Det er derfor en rigtig god idé, at I starter i god tid, så I har mulighed for at gå i dybden med valget af smage og designet af kagens ydre.

 

Når I skal vælge smagssammensætningen, kan I tage hen og få nogle smagsprøver hos det bageri eller den konditor, I vil sætte til opgaven. Vælg jeres favoritter, men tænk også over, hvad der passer godt sammen rent smagsmæssigt.

 

Hvis I har et tema til festen, er det selvfølgelig oplagt, at kagen passer ind i den overordnede kulisse. I kan også vælge, at bryllupskagen skal matche borddekorationerne, så det hele danner en rød tråd.  Hvis I er de traditionelle typer, skal I måske have den klassiske bryllupskage i tre lag. Eller måske vil I gå med en mere utraditionel version.

 

Det er under alle omstændigheder den bedste idé at få professionelle til at kreere kagen. Brylluppet er et stort nok projekt i sig selv, så der er ingen grund til at belaste sig selv mere end højest nødvendigt.

 

Bryllupskagetraditioner

Det er tradition, at brudeparret skærer det første stykke af kagen sammen. Parret fodrer derefter hinanden, mens gæsterne kigger på og tager billeder. Toppen af kagen gemmes til første bryllupsdag, hvor parret kan mindes den skønne aften forinden.