Hvor meget bliver der drukket til brylluppet?

Oprettet af: Lisette Ulriksen

Drikkevarer

Drikkevarer til et bryllup tæller både vin, vand, øl, kaffe og eventuelle drinks, spiritus eller champagne. Hvad vinen angår, skal der som udgangspunkt være en vin, der passer til hver ret, alt efter hvordan I har valgt at sammensætte jeres menu. Det betyder, at der til forretten skal være én slags vin, mens der til hovedretten er en anden og desserten en tredje. Læs om hvordan I sætter glassene rigtigt.

Er I ikke de store vinkendere, kan I spørge cateringsfirmaet eller der, hvor I køber vinen. De kan vejlede jer omkring, hvilke vine, der går særligt godt sammen med den menu, I har valgt.

Flere af jeres gæster vil sikkert foretrække at drikke vin hele aftenen, men det kan også være, at jo længere festen skrider frem, jo bedre vil de være med lidt afveksling. Hvad med øl, sodavand eller drinks?

 

Hvor meget drikkelse skal I beregne?

Det kan være svært at forudse, hvor meget drikkelse I skal købe til jeres bryllupsfest. Måske har I allerede en forestilling om, at nogle af jeres gæster plejer at tage godt fra, men gjort op i glas og flasker, hvor meget er det så?

Ved lidt simpel regning, kan I lave et overslag over, hvor meget drikkelse, I skal have. Plus lidt ekstra, så I ikke løber tør. Se vores udregning her.