Lege til brudeparret

Oprettet af: Lise Hansen

En let og sjov stemning

Til festlige begivenheder og specielt et bryllup, vil mange gæster gerne lave et sjovt og underholdende indslag. En leg eller quiz til brudeparret skaber en sjov og let stemning, som får gæsterne til at smile og grine – og giver dem noget at tale om ved bordene.

 

Hvor godt kender I hinanden?

Quizzen kan udføres på mange måder og i mange varianter, men fælles er, at de handler om brudeparret, og hvor godt de kender hinanden. Bruden og gommen skal sidde med ryggen til hinanden og gætte den andens svar på et givent spørgsmål. Lad os tage legen skridt for skridt. Vi giver dig her 3 gode måder, at quizze brudeparret på

 

# 1. quizvariant: Svar med skoen højt over hovedet

 • Tag en sko fra bruden og en fra gommen og giv dem hver en sko, så bruden har en herresko og gommen en damesko.
 • Sæt to stole, med ryglænet mod hinanden, midt i rummet, så de fleste gæster har en god udsigt. Bed nu brudeparret om at sætte sig med ryggen til hinanden.
 • Stil brudeparret åbne spørgsmål såsom ’hvem var det, der startede med at flirte’, ’hvem har det største temperament? ’ og ’hvem er mest en drillepind’. Hvis bruden f.eks. mener, at hun er den, der startede med at flirte, hæver hun sin egen sko – mener hun derimod, det er manden, hæver hun herreskoen. Dette løfter ofte sløret for sjove anekdoter og stor (u)enighed – til stor morskab for både brudepar og gæster.

 

 #2. quizvariant: Kend din partner

 • En anden variant af bryllupslegen går ud på, at bruden og gommen skal svare på spørgsmål om hinanden og se, hvem der får flest korrekte svar. Spørgsmålene hertil kan f.eks. være ’hvad er brudens yndlingsfarve?’ og ’foretrækker gommen FCM eller Brøndby i fodbold?’ osv. Brudeparret selv kommer med de korrekte svar, der giver anledning til smil og latter.

 

 #3. quizvariant: Svaret med svarkort

 • Den sidste måde sætter krav til, hvor godt du kender parret. I denne quiz får brudeparret 3 svarmuligheder, og begge skal vise med svarkort, om de mener svar A, B eller C er rigtig. For jo flere ens svar de har, jo bedre kender de hinanden. Det kræver dog også, at du kender parret godt, da du skal kende deres svar på forhånd. Lav eller køb gerne en fin gave til vinderen af quizzen, som de kan dele med hinanden.

 

Find gerne på spørgsmål, som du ved brudeparret synes er sjove. Det er deres store dag, og de skal ikke gøres forlegne eller flove, da dette ødelægger stemning og humør. Fokusér i stedet på deres interesser, sjove oplevelser og rejser sammen, så du kan underholde gæster og brudepar.

 

Spørgsmål til bryllupslege

Herunder opstiller vi 10 spørgsmål, som vil gå rent ind hos ethvert brudepar. Det kan være svært at vide, om begge parter er ok med din spørgsmål til bryllupslegen. Kender man ikke den ene så godt, kan det være en riski leg. Men chancen for, at nogen bliver støt er jo minimal. Du kender mindste en af dem godt, så ved du nok også, hvad den anden er for en type. 

 

10 gode spørgsmål, du kan bruge til bryllupslegen

 1. Hvem scorede hvem?
 2. Hvem er den dårligste taber?
 3. Hvem hr de sureste tæer?
 4. Hvem er bedst til at bruge dankortet
 5. Hvem fylder mest i sengen?
 6. Hvem er bedst til at støvsuge?
 7. Hvem ser bedst ud om morgenen?
 8. Hvem prutter mest?
 9. Hvem bruger den største størrelse i trusser?
 10. Hvem kommer hurtigst?

Du kan finde et hav af spørgsmål til brudeparret, du skal bare være kreativ. Disse lege vil få gæsterne ti at grine og hygge sig. Så er det bare med at komme i gang med at planlægge årets sjovest leg til brudeparret.

 

Er der alternativer til quiz som bryllupsleg?

Selvfølgelig er der det. Herunder vil vi nævne de 3 sjoveste alternativer til quizen.

 

Læs også: Sjov underholdning til dine bryllupsgæster – 13 idéer

 

 1. Lav en personlig video

Det kræver ikke de helt store tech-kendskab for at kunne lave en sjov, personlig eller skæv video til brudeparret. Brug telefonen eller spørg din mest tech ven.

 

 1. Skriv en sang

Der findes mange skabeloner til gode festsange på nettet. Brug en, som er kendt, som der er størst chance for, at de fleste kan melodien til. Skriv en sjov tekst til melodien. Det er meget vigtigt, at teksten passer ret præcis. Ellers går der helt kuk i underholdningen.

 

Læs også: Hvordan holder du en god bryllupstale?

 

 1. Optræd med et teaterstykke

Har du en skuespiller gemt i dig? Eller er du bare modig nok til at stå foran bryllupsgæster og få dem til at grine? Så opført et lille teaterstykke. Det kan være alt mellem himmel og jord. Er du foreksempel brudeparrets kollega, så lav en sketch fra hverdagen. Vis hvorfor han/hun lige er en, som gør hverdagen lidt sjovere.

Underholdning til et bryllup skal skræddersyes, så du ved, at det vil blive godt modtaget af brudeparret. Vær kreativ og find på noget, som er originalt. Ikke dermed sagt, at en god klassiker ikke vil blive modtaget med åbne arme. God fornøjelse med det.