Mit navn er Marie Louise. Jeg skal giftes i 2017. Og sikke en masse der skal være styr på. I sommers gik han på knæ! Og jeg sagde JA!! Det bedste ved det hele er, at jeg vågner hver morgen og glæder mig helt vildt til, at han skal være min mand. Han er allerede min, men du ved, hvad jeg mener.
Nå men tilbage til alle de ting som skal nås. Jeg forsøger at dele hele bryllupsplanlægningen op i kasser. Og en af de kasser jeg vil dele med jer er vores 3-trins ønskeliste. Det lyder meget stramt, og så begrænset må du heller ikke se på den, men den er virkelig effektiv. Tilpas den jeres behov og smid endelig en kommentar herunder, hvis du har råd til mig. Jeg fik en version af en veninde, og udvidede den til at blive min egen version af hendes. Giver det mening?
Den første fase. Den er faktisk meget ligetil. Skriv ALT ned I drømmer om og mangler. I denne fase skal I ikke tænke på pris, størrelse eller forbehold. Her får I lov til følgende:
.. og ha’ følgende klar:
Det er meget lige til, ikke? Nu er det bare med at skrive ALT I kan komme i tanke om. Og så er det til trin 2.
Kig jeres gaveønsker igennem og se, om der er nogen af dem, som har noget tilfælles. Vi delte vores op således:
Kategori 1: urealistisk
Kategori 2: Prisklasse 1
Kategori 3: Prisklasse 2
Og hvad betyder de kategorier så? Her får du lige en hurtig og forholdsvis kort, men præcis, forklaring af vores kategoriopdeling:
Urealistisk
Urealistisk er meget sigende de ønsker, som vi simpelthen kan have svært med at skrive på ønskelisten. I denne kasse fandt vi:
Som du kan se, er der ingen grænser for, hvad du må tilføje på listen under trin 1. Det er dog ikke hermed sagt, at I ikke kan ønske jer tilskud til nogen af disse.
Prisklasse 1.
Denne prisklasse indeholder de større, men stadig mere realistiske ønsker. Disse ønsker kan jeres gæster splejse om, og de nærmeste vil endda blive mere end glade for at give jer det:
Prisklasse 2
Her kan alle være med. Her skriver du alle de mindre og mellemstore ting. Hvis I er åbne for det, så lad jer overraske. Giv måske lidt frie hænder til de gæster, som vil købe/lave noget I ikke vidste, I gerne vil have.
Der en del forskellige måder at dele ønskelisten med gæsterne. Vi har selv grublet en del over, hvad vi skulle finde på. Jeg kommer ind på, hvad vi har besluttet os for, men først kan du se tre forslag fra redaktionen på bryllupsuniverset.dk:
”Hele måden vi opbygger kontakten til gæsterne, i løbet af bryllupsplanlægning, er forholdsvis simpel. I kan sende et ’save the date’ kort – nogen sparer pengene her og sørger i stedet for at sige datoen til de nærmeste. Derefter sendes den obligatoriske invitation, hvor I evt. kan lægge ønskelisten i. Hvor end det lyder nemt, kan det være en udfordring for gæsterne at købe en unik gave, hvis de ikke ved, hvilke gaver allerede er købt. Lad os kigge på de 3 mest brugte måder at dele ønskelisten med gæsterne:
En super nem og god måde at få styr på ønskelisten er, ved at oprette en ønskeliste hos den butik, hvor I har ønsker fra. I kan kontakte alle de steder, som har denne mulighed. En af disse er Inspiration. Fremgangsmåden er enkel:
Besøg den pågældende butik, I har ønsker fra – det er altid en god ide at undersøge, om de har denne ordning, inden I bevæger jer ud af døren. Personalet vil udstyre jer med en bipper, som I kan bruge til at bippe løs. Alle jeres ønsker vil nu ligge i butikkens system, som jeres gæster kan få adgang til, når de besøger butikken. De købte gaver vil blive slettet fra listen, så I ikke får to ens gaver.
Mange brudepar vælger at lave egen bryllupshjemmeside. Det er meget forskelligt, hvad man vælger at inkludere på denne, men oftest finder du gæstelisten på denne hjemmeside. Her er ønskeskyen helt igennem genial. Specielt fordi, I ikke kan se, når gaverne bliver reserveret, men det kan gæsterne.
Så nemt opretter du ønskelisten:
Gå ind på ønskeskyen, opret en bruger og følg anvisningerne. Når I er færdige med at tilføje jeres gaveønsker, kan I sætte et link til ønskeskyen på hjemmesiden. Når en af jeres gæster har besluttet sig for, hvilken gave I skal have, kan de trykke på reserveret. Derved ved de andre gæster, at I vil få denne gave, og de kan vælge mellem de andre på siden.
Gode tips:
Ønsker I jer gavekort, rejser, weekendophold og andet, så sørg for at skrive, at gæsterne ikke skal trykke reserveret på disse, da der sjælden bliver købt to rejser til Afrika, og weekendture får man aldrig for mange af.
Lav jeres hjemmeside gratis på Wixsite.com. Og det fede er, at I ikke engang behøver at være teknisk stærke. Bare vær lidt tålmodige og udforsk mulighederne, så skal I nok få lavet en på ingen tid. Der er selvfølgelig altid den mulighed, at I lige tager fat i jeres mest tekniske ven.
En gavekoordinator sørger for at have ønskelisten og styr på at få reserveret de gaver, som gæsterne køber undervejs. Han eller hun er ønskeliste hotlinen, så at sige. Tilføj personens navn, telefonnummer og email på invitationen, så alle ved, hvem de skal have fat i.”
I skal bare kaste jer ud i det nu. Ingen siger, at det lige sker over et par timer, men I kommer uden tvivl frem til den endelige gæsteliste – håber jeg også, at vi gør – til tiden. Jeg er selv ret teknisk anlagt og arbejder i et hjemmeside system til dagligt, så vi har besluttet os for at lave en simpel ’se os! Vi skal giftes” hjemmeside.
Mangler du mere info om ønskelisten, så læs mere her. Ellers god fornøjelse herfra. Der er hele 8 måneder til vores store dag, men der er jo meget, som skal nås. Så jeg kaster mig bare ud i det.
artikler i samme kategorier
Oprettet af: Malou K.