Bryllupskørsel - den komplette guide

Bryllupskørsel – en smuk tradition

Forestil jer, at I kommer ud af kirken – jeres venner og familie står klar til at kaste ris, og I griner, mens I går ned ad kirketrapperne. I er nygift, og på jer venter den smukkeste veteranbil eller vildeste sportsvogn til at føre jer sikkert videre. Bilen, I vælger til jeres bryllupskørsel på denne dag, er ikke bare en bil – det er muligheden for at fremhæve den stemning, som I ønsker for resten af bryllupsdagen og jeres dage sammen. Bilen er med andre ord med til at signalere overfor jer og jeres gæster, hvordan I ønsker at ægteskabet bæres videre (i overført forstand).

Traditionerne omkring bryllupskørsel er mange, dog forskellige og meget individuelle. Nogle kører selv, mens andre vælger at bruge en chauffør og tilkøber måske champagne til at nyde i bilen under kørslen. Flere pynter bilen med hvidt bånd eller sætter dåser fast bagpå, så folk i gaden kan høre, når man kommer kørende.

 

Vælg den rigtige bryllupsbil

Men hvordan vælger man bil til sin egen bryllupskørsel? Der er jo så mange muligheder: veteranbiler, klassiske biler, limousiner, sportsvogne… er I mere til transport med hestevogn, er det jo også en mulighed.

Undersøg leje af bil hos jeres nærmeste bilforhandler. Der er selvfølgelig forskel på bilforhandlere, både mht. pris og udvalg, så derfor er det en rigtig god idé, at I har gjort jer tanker om dette først. Tænk over, hvilket udtryk I ønsker – skal det være romantisk og elegant eller sporty og vildt? Og hvordan passer det ind i jeres budget? Et besøg hos en bilforhandler kan hjælpe jer med at blive afklaret i valg af bil.

Er I mere til bryllupskørsel i hestevogn, er dette vist ikke på bilforhandlerens bord – så skal I have fat i et stutteri eller professionel udlejning af hestevogne.

 

Skal man selv køre eller bruge chauffør?

Fordelen ved at bruge en chauffør på den store dag er, at I ikke behøver tænke på, hvordan I kommer fra A til B. Derudover skal I ikke bekymrer jer, om I kan finde ud af at styre den store Ferrari, eller hvad I finder på – det klarer chaufføren, mens I kan nyde euforien og et glas champagne på bagsædet. Dog varer en bryllupskørsel typisk et par timer eller tre, fordi der skal være tid til fotografering af bilen og lignende, hvilket kan få betydning for chaufførens timepris.

Om det er bedst, at I selv kører eller får en chauffør, afhænger af, hvad I har tid, penge og overskud til.