Skal I selv sørger for bestilling af mad til brylluppet?

Oprettet af: Lise Hansen

Bestil mad udefra - gør dig følgende overvejelser

Har I købt en pakkeløsning, er maden forhåbentlig med i prisen. Derfor skal du bare vælge de retter, de tilbyder. Hvis ikke, er der en del overvejelser I skal gøre jer.

 

Hvilken mad skal I vælge?

At finde den rette menu til jeres bryllupsfest er ikke helt let, for hvad kan jeres gæster lide, og ikke mindst hvad kan I selv lide? Om det er kinesisk, dansk eller fransk gourmet er helt op til jer. Vælg den menu som både I og jeres gæster vil nyde, og som passer ind i resten af konceptet for jeres bryllupsfest.

Det samme gør sig gældende for, om det skal være buffet eller servering. Ved buffet kan gæsterne selv forsyne sig med de lækre retter og vælge det, de synes bedst om. Til gengæld tager det lidt længere tid, før alle har fået mad. Vælger I servering, vil gæsterne blive serviceret fra deres pladser, og personalet vil kunne fortælle gæsterne lidt mere om, hvad det er, de får serveret. Buffet er ofte et billigere valg, da servering kræver noget ekstra personale.

 

Hvor mange retter?

Antallet af retter kan variere alt efter, hvor mange indslag, taler og sange, I forventer, der vil være til jeres bryllupsfest. Det vigtige er jo, at I er færdige med at spise før klokken tolv, så I kan nå at danse brudevals inden midnat, som reglerne foreskriver.

En klassisk bryllupsmenu består af forret, hovedret og dessert, men bryllupsmenuen kan også sagtens bestå af mere end de tre retter, da flere vælger at snige en lille ret ind mellem forret og hovedret. Dertil kommer også bryllupskagen og appetizers, hvis gæsterne har fået en lille snack, da de ankom til bryllupsfesten.

 

Indhent tilbud fra flere forskellige steder

Vælger I, at et cateringfirma eller en restaurant skal lave maden til jeres bryllup, kan I med fordel indhente tilbud fra forskellige. Ofte er det også muligt at arrangere en prøvesmagning, hvor I har mulighed for at få en forsmag på retterne, og sammen med kokken tale jer frem til den rigtige sammensætning af bryllupsmenuen.

 

Sammenhold med budgettet

Da maden er en af de større udgiftsposter til et bryllup, er det en god ide, at I sammenholder de forskellige tilbud med jeres budget. Valget af drømmemenuen skulle nødig være det der gjorde, at I blev nødt til at leve af rugbrød hele jeres første år som mand og kone. Og selvom illusionen om at leve af kærlighed og kildevand er god, så mætter det vist heller ikke helt.

 

Book i god tid

Når I har fundet det cateringsfirma eller den restaurant, I ønsker skal lave maden til jeres bryllup, er det bare med at få booket datoen. Populære caterings kan være booket mange måneder frem, så book i god tid, så I er sikre på at få den mad, I ønsker. Husk også i samme ombæring at få booket serveringspersonale, hvis valget af menu falder på portionsanretning eller servering fra fad.

Undersøg med cateringsfirmaet, hvornår de senest skal vide det endelige antal af kuverter, og hav gerne eventuelle ændringer på skrift, så undgår I nemlig, at der opstår misforståelser, der kunne have indflydelse på jeres bryllupsmad.