Dagene op til brylluppet er ofte fyldt med aktivitet fra start til slut. Det bliver nemt at fare vild i aftaler, tjeklister og detaljer, der skal være på plads i sidste minut. Vi har fundet 10 ting, som brude ofte glemmer på den store dag:
Skal I vies uden for kommunen, dvs. i en kirke eller i et godkendt trossamfund, skal I huske at medbringe prøvelsesattesten, som I skal aflevere til vielsesmyndigheden. Attesten skal underskrives af jer og præsten, og først når dette er gjort er ægteskabet gyldigt. Skal I vies på rådhuset eller borgerligt i f.eks. en park, får I ikke prøvelsesattesten.
Det er før sket for par, at de har glemt attesten og ikke har kunnet få den tidsnok. Det har betydet, at de alligevel har gennemført vielsen, men den officielle dato er først den dag, prøvelsesattesten underskrives. Læg derfor dokumentet i din forlovedes jakkesætslomme, så I ikke glemmer det på den store dag.
Dette gælder især produkter og ansigtsbehandlinger, du ikke før har prøvet. Det sidste du ønsker på din bryllupsdag, er en allergisk reaktion, der let kunne undgås. Brug derfor ikke produkter, som du ikke har prøvet i god tid inden brylluppet. Få heller ikke en ansigtsbehandling dagen før brylluppet, men planlæg den i stedet en uge eller to før, så eventuelle reaktioner har tid til at hele.
Ring til alle leverandørerne en uge før brylluppet og bekræft aftalerne og vis om, at alt går efter planen. Der er ikke noget værre end, hvis DJ’en forlader festen kl. 21 på grund at et andet arrangement, eller jeres catere tror, de skal forberede til 110 personer i stedet for 83.
Det er en rigtig god idé at udpege en gavekoordinator, som kan koordinere bryllupsgaveønsker. Gæsterne kan f.eks. spørge, om det er i orden, at de køber den røde kaffekande, eller om den allerede er købt. Så undgår I at skulle bytte 20 gaver, når I hellere vil nyde dagene som nygifte. Gavekoordinatoren har også ansvaret for at tage gaverne med når festen er slut, hvis ikke det er muligt at lade dem stå. Tag altid pengegaver med, da de let kan fjernes, uden nogen opdager det.
Er der mulighed for overnatning på feststedet eller skal I finde et nærtliggende hotel? Kan I ikke overnatte hvor I holder festen, kan du udpege en (mor er altid et godt bud!) til at tjekke ind på værelset og efterlade din bagage. Planlæg også hvad I skal dagen derpå, hvis ikke I tager på bryllupsrejse lige efter. Har I planlagt en brunch? Arrangeret kørsel? Du har haft nok at se til, så planlæg det hele i forvejen, så I kan nyde dagen efter.
Jeres fotograf ved ikke nødvendigvis hvem brudens og gommens forældre er, og derfor svært at samle de personer, som brudeparret ønsker billeder med. Vælg en person som kender nøglepersonerne, og bed dem stå for at hente folk til billederne. Vælg dog ikke toastmasteren – han har nok at se til!
Vabler på fødderne? Et skrabet knæ? Kruset hår? Så vil bryllups-førstehjælpskassen være din store redning. Lad din brudepige have ansvaret for tasken, så du ikke skal slæbe rundt på hårlak, plaster, myslibarer osv.
Husk at spise! Mange brude er så travle på bryllupsdagen, at de glemmer at spise. Men lad det ikke blive dig – arranger snacks, som er nemme at spise, der hvor du gør dig klar. Lad gerne snacksene være gulerødder, agurkestave, grønne vindruer og små stykker ost i tern – det efterlader ingen pletter, hvis uheldet er ude.
Følger fotografen jer hele dagen? Og spiller bandet fra kl. 17 til kl. 03? Så husk at bestille mad til dine leverandører. Fortæl gerne cateren at maden er til dine leverandører, da du ofte kan få det til halv pris.
De fantastisk flotte Jimmy Choos var uimodståelig smukke, da du købte dem. Efter mange timer på benene skriger fødderne på hvile. Hav derfor et par flotte hvide skiftesko med – måske et par kondisko under den lange kjole eller en lav hæl eller smukke ballerinaer til den korte?
artikler i samme kategorier
Oprettet af: Lisette Ulriksen