12 måneder inden brylluppet

Oprettet af: Lise Hansen

Fokuser på det praktiske

Tillykke med forlovelsen! Selvom du lige har sagt ja til det store spørgsmål, starter planlægningen til brylluppet allerede. At indgå et ægteskab er en stor ting, og det kan være svært at undgå at blive en bridezilla, men en god lang forberedelsestid kan gøre meget for, at du undgår dette.

Organisering af en huskeliste sikrer, at de rigtige opgaver færdiggøres på de rigtige tidspunkter, specielt når nogle anliggender er tidssensitive, såsom bookningen af feststedet.

 

Planlægning af dit drømmebryllup

Allerede 12-7 måneder inden den store dag, bør du fastsætte både dato og budget for bryllupsfesten. På den måde har du noget konkret at gå ud fra, når du skal booke lokaler til selve festen og bestille tid til ceremonien i enten kirke eller rådhus. Bryllupsfotografer er i høj kurs, og da bryllupper typisk ligger på lørdage, bliver de hurtigt booket. Vil du gerne selv kunne vælge den rette fotograf, der matcher din ønsker til æstetikken, bør du derfor også være hurtigt ude med at bestille. Løbende med booking af lokaler og budgetfastlæggelse bør du og din partner også udarbejde en gæsteliste, så I på den måde får overblik over, hvor mange gæster, lokationen skal kunne huse og hvor dyr en kuvertpris, der er plads til på budgettet. Book herefter musik eller band, som kan bidrage til festlighederne og arranger jeres kørsel til og fra kirke eller rådhus.

 

Vær tidligt ude med bryllupsplanlægningen

Har du store drømme for dit bryllup? Jo tidligere ude du er med planlægningen, des større sandsynlighed er der for, at du kan realisere dem alle. Har du styr på lokation for både fest og vielse, gæsteliste, fotograf, budget og servering, kan du nu begynde at vende fokus mod dig selv: Book tid hos din frisør eller en stylist og afprøv forskellig make-up, som skal lægges på dagen. Tag veninder og familie under armen og find den helt rigtige brudekjole – er du i god tid kan kjolen nå at tilpasses lige præcis din krop. En af de sidste skridt i den tidlige planlægningsproces er evt. booking af overnatning til bryllupsnatten samt at lave bryllupsinvitationerne. Herefter kan du begynde at tænke på blomster til kirke eller rådhus og evt. udsmykning til festen.

 

12 måneder før brylluppet, skal I begynde at kunne afkrydse disse ting på listen:

Alle kommende brudepar ønsker sig et dejligt, romantisk og succesfyldt bryllup, som kræver en god planlægning. Målet for enhver brud og gom er, at den lange planlægning ender ud i, at I kan fokusere på at nyde dagen og hinanden.

 

Dette er en del af vores bryllupsserie, som tæller ned fra 12 måneder til kun 2 måneder før dit bryllup, så du får et godt overblik over hele processen. Tryk på linkene herunder og se din huskeliste for hver måned op til brylluppet.

9 måneder før brylluppet 

6 måneder før brylluppet

3 måneder før brylluppet

2 måneder før brylluppet  

Husk du kan trykke på hjertet i artiklen og gemme den til senere brug. Så slipper du for at lede længe.

God planlægning herfra :)