9 måneder inden brylluppet

Oprettet af: Mona Sørensen

Din huskeliste: 9 måneder inden brylluppet

Tiden nærmer sig langsomt, og du er nu et par måneder inde i bryllupsplanlægningen. Nu da du har fået de store ting på plads såsom dato, fest- og vielsessted, budget og vielsesringene, er det tid til at vende fokus mod musik, fotograf og brudekjolen.

9 måneder inden brylluppet skal stå, er der stadig mange ting, der skal planlægges. Datoen synes måske stadig langt væk, men planlægningen af så stort et event tager tid, og skal det være en fornøjelse, er det vigtigt, at I tager jer tiden. Organiseringen gør, at de rigtige beslutninger tages på de rigtige tidspunkter, og I opnår derved jeres drømmebryllup, uden unødig stress og oversete beslutninger.

 

Planlægning af de små elementer, der fuldender bryllupsdagen

Selvom fastsættelsen af dato, budget og lokation for dit bryllup ligger et rigtig godt fundament for en god dag, er de små elementer imidlertid dem, der får hele bryllupsfesten til at gå op i en højere enhed. I den forbindelse bør du f.eks. overveje kørslen til og fra ceremoni, reception og fest samt videre til stedet, hvor I skal overnatte. Her kan det være en fordel at booke en udefrakommende, så der ikke hersker nogen tvivl om punktligheden. Transportmidlet kan f.eks. være en veteranbil, limousine eller cykeltaxa alt efter, hvilken stemning I er ude efter. Derudover er natmaden til festen også en vigtig faktor – dette kan evt. arrangeres med køkkenpersonale på stedet eller være en let tilgængelig ret, der hurtigt kan stilles an som tag-selv.

 

Uddelegering af roller til brylluppet

En anden vigtig del af bryllupsplanlægningen er uddelegeringen af roller på selve dagen. Har du små niecer og nevøer, børn eller andre i dit liv, som du gerne vil have som brudepiger eller -svende under vielsen, er det også noget, du skal overveje i planlægningsprocessen. Det sætter en helt særlig stemning at åbne vielsen med brudepiger eller -svende, som er unik for vielsesceremonien. Derudover er det vigtigt at vælge en toastmaster til festen – det er op til jer, hvad deres præcise opgaver skal være. Det kan være alt fra at fortælle gæsterne, hvor de skal sidde, til at præsentere de forskellige indslag til festen. Overordnet er toastmasterens fremmeste opgave at sørge for, at dagen forløber perfekt, så I blot kan læne jer tilbage og nyde frugten af jeres planlægning.

 

9 måneder før brylluppet, skal I begynde at kunne afkrydse disse ting på listen:

Dette er en del af vores bryllupsserie, som tæller ned fra 12 måneder inden brylluppet, til kun 1 måned før brylluppet skal stå. Vi giver dig overblik over hele planlægningen, så I kan skabe jeres drømmebryllup i ro og mag.

 

Her kan du se huskelisterne for de forskellige måneder op til brylluppet:

12 måneder inden brylluppet er det en god ide at lække datoen for brylluppet, vielsesstedet og feststedet skal undersøges.

6 måneder inden brylluppet er det tid til at beslutte hvilke salmer I skal synge i kirken, lave den endelige gæsteliste og vælge toastmasteren.

3 måneder inden brylluppet skal bruden sørger for at brudebukketten er bestilt og lige som hun vil have den. Og få endelig sendt invitationerne ud.

2 måneder inden brylluppet skal I have styr på bordkort, takkekort og menukort. Har du købt en morgengave endnu? Har I fået sendt ægteskabserklæringen afsted?