3 måneder inden brylluppet

Oprettet af: Mona Sørensen

Slutspurten startes!

Ligesom du påbegynder de sidste 3 måneder af din bryllupsplanlægning, vil du se din omhyggelige planlægning bære frugt. Feststedet, bryllupstøjet og gæstelisten skal gerne være sikkert I hus, så I kan koncentrere jer om de forestående opgaver.

Dette er en af de mest spændende tider i hele planlægningsprocessen. De næste måneder skal detaljerne på plads: prøvelsesattensten skal på plads, invitationerne skal sendes ud, og det sidste tilbehør skal købes.

 

Køb diverse accessories til både brud og gom

Det er ikke kun vielsesringene, der skal bestilles og købes i god tid. Udover brudekjole og jakkesæt, skal I også overveje eventuelle accessories til beklædningen. For brudgommens vedkommende kan det f.eks. være et silkelommetørklæde eller en blomst til jakkelommen, det rette slips, fine sko og strømper. For bruden vil der også være et væld af tilbehør på tjeklisten såsom brudeslør, blomsterkrans, sko, smykker og evt. sjal, cardigan eller en let jakke.

 

Brudevalsen, der forener både parret og gæsterne

Skal din bryllupsfest afsluttes på traditionel vis, er brudevalsen den fineste måde at gøre det på. Efterhånden er det også blevet mere normalt, at brudevalsen efterfølges af en åbning af festens dansegulv og på den måde byder op til dans blandt alle gæsterne. Uanset hvad der følger efter brudevalsen, er det dog en rigtig god ide at have øvet sig inden selve festen. Eksperter siger, at det typisk ikke tager mere end 1-2 timers øvelse, førend trinnene sidder lige, som de skal. I behøver derfor ikke starte opvarmningen som det første i planlægningsprocessen, men kan f.eks. vente med det indtil 3 måneder før den store dag. Har I mod på det og lyst til at gøre planlægningen af jeres bryllup en smule mere opløftende, kan I f.eks. opsøge en danseskole, hvor en dygtig underviser kan give jer en effektiv introduktion til brudevalsen. I den mere seriøse ende af bryllupsplanlægningsskalaen ligger imidlertid udfyldelse og afsendelse af ægteskabserklæring og planlægningen af selve vielsen med præst eller borgmester. For at få enderne til at mødes kan du med fordel udarbejde en tidsplan for dagen.

Vælger I at binde en eksotisk sløjfe på brylluppet og afslutter festen med at tage på en rejse sammen, bør I også være sikre på, at gyldigheden af både pas og eventuelt visum til destinationen er intakt.

 

3 måneder før brylluppet, skal i begynde at kunne krydse disse ting af listen:

Fik du ikke læst de andre huskelister? Læs dem her:

        12 måneder før brylluppet

9 måneder før brylluppet

6 måneder inden brylluppet

2 måneder før brylluppet 

Dette er en del af bryllupsuniversets bryllupsplanlægning, som tæller ned fra 12 til 2 måneder inden brylluppet. Vi giver dig overblikket over de mange opgaver, som tilsammen kan virke overvældende, men pludselig bliver overkommelige, når de kommer på en afkrydsningsliste.