6 måneder op til brylluppet

Oprettet af: Anne Marie Laursen

Nu er du halvvejs i planlægningen

Med kun 6 måneder inden brylluppet, skal alle de store ting såsom feststed, brudekjole, bestilling af musik og transport gerne være på plads. Nu er det tid til at fokusere på de finere detaljer til jeres store dag.

Du har nok allerede opdaget vigtigheden af godt planlægningsarbejde, som skærmer dig for stress, og lader dig se det store billede. Følger du en liste du kan afkrydse, får du ikke følelsen af at du har glemt noget vigtigt – sker det alligevel, så tjekker du bare listen.

 

Bryllupsmenu og invitationer – en vigtig del af den tidlige planlægning

Allerede 6 måneder inden datoen for dit bryllup bør du begynde at planlægge menuen til festen. Alt efter om du vælger et feststed med eget køkken og serveringspersonale eller selv står for at bestille catering, er det en fordel at være i god tid. Bryllupskagen skal du ligeledes bestilles i god tid. Derudover er invitationer en essentiel del af planlægningsprocessen – ingen gæster, ingen fest, og du kan derfor med fordel finde inspiration online allerede flere måneder, inden de skal sendes ud.

 

Find brudekjole, frisør og vielsesringe i god tid

Det er typisk en længere proces at finde brudekjolen, og dernæst kan der være lang leveringstid på selve kjolen. Har du imidlertid fundet kjolen og ved hvilket look du går efter, er det en god ide at booke en prøveopsætning hos frisøren. Her kan du få input og teste, hvad der vil se godt ud. En af de andre ting, der er vigtigt at få købt og bestilt i god tid er vielsesringene. Du kan f.eks. opsøge en smykkeforretning og få vejledning til, hvordan I opnår det bedste match mellem æstetiske ønsker og materialer.

 

Store og små praktiske detaljer i bryllupsplanlægningen

Er bryllupsrejsen en del af budgettet? Så skal denne også planlægges, inden den store dag oprinder. Om det er at låne et familiesommerhus ved Vesterhavet eller have planlagt en større rejse med eksotiske oplevelser, er det ikke noget, I vil sidde og bekymre jer om på jeres bryllupsdag. Gør jer derfor overvejelser om jeres ønsker til bryllupsrejse, når I planlægger resten af festen. Andre praktiske detaljer, der er vigtige at have fod på, kan være borde, stole, service mm. Dette kan imidlertid imødekommes gennem hjælp fra venner og familie – den helt rigtige ven eller familiemedlemmet med størst betydning kan desuden udvælges som forlover. Langt de fleste ser det kun som en ære at få lov til at bidrage til dagen på de forskellige måder.  

 

6 måneder før brylluppet skal I begynde at kunne krydse disse ting af listen:

Lav den endelige gæsteliste

Bestilling af bryllupsmenuen 

Har du fundet frisør og make-up artist? 

VIGTIGT: Køb vielsesringene 

Vælg toastmaster, forlover og andre vigtige roller til brylluppet

Skal I giftes I kirken? - beslut hvilke salmer I skal synge

 

Fik du ikke læst de andre huskelister? Se dem her:

        12 måneder før brylluppet

9 måneder før brylluppet

3 måneder før brylluppet

2 måneder før brylluppet 

 

Dette er en del af bryllupsserien, som tæller ned fra 12 til 2 måneder før brylluppet. Vi giver dig overblikket, så du kan planlægge jeres bryllup uden stress og bekymringer.